Човић: Звезда је с три адресе и без ''банкомата''!

Председник црвено-белих говорио је после утакмице против Игокее о клупском буџету.

Кошарка 16.12.2014 | 19:00
Човић: Звезда је с три адресе и без ''банкомата''!

Небојша Човић још једном је у понедељак увече говорио о финансијског ситуацији у клубу који води и о буџету за такмичарску 2014/15.

Прецизно је после победе над Игокеом рекао са колико новца Црвена звезда располаже ове сезоне и који су јој извори прихода.

"Наш буџет је 3,6 милиона евра. У то спада Црвену звезда са Малог Калемегдана, Црвена звезда Телеком, ФМП, као млади тим. То је и буџет целокупне администрације, стручних штабова и свих екипа. Како се он пуни? Тако што два милиона обезбеђујемо сопственим радом - приходом од продаје карата, ТВ права и маркетинга и мало од продаје дресова и осталих артикала"

Прецизирао је...

"До сада је од продаје карата зарађено 700.000 евра. Имамо јасан финансијски пресек, као и заостале обавезе из претходних сезона, не само из прошле. Заборавили сте да смо кренули са минусом од 15 милиона, које враћамо кроз УППР (Унапред припремљени план реорганизације). Први тим кошта мање од два милиона и јефтинији смо од Цедевите".

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је у недељу да би за причу о евентуалном ангажовању појачања требало сачекати да се заврши прва фаза Евролиге.

Човић је објаснио да је његова изјава изречена на гостовању Радио-телевизији Србије погрешно протумачена да Звезда има новца за појачање.

"Ако би појачања значила пробијање буџета, онда неће бити појачања. Немамо банкомате и не стављајте ми речи у уста, немојте да причате да имамо пара, што нисам рекао ", додао је, уз констатацију:

"Дајте да видимо нешто позитивно, а не само негативно. Сад кад је Звезда успешна, да мало подржимо и Звезду. Јесте да можда нисмо исте боје, али црвена је боља љубави"

Од када је успостављена сарадња Звезде и ФМП Железника, Црвена звезда која се такмичи адресирана је на Стјепана Супанца. Човић се на конференцији дотакао и те чињенице, кроз причу о природи екипе и клуба.

"Победа као што је ова, остварена против Игокее, показује карактер целог система, који се налази на три адресе. Може нам се да имамо три адресе и то нико не може да забрани", рекао је уз осмех.

Човић је истакао да су победе као она остварена у понедељак увече против Игокее за њега најслађе и да са оптимизмом дочекује наставак сезоне.

Имао је шта и да (унапред) замери новинарима.

"Наставићемо максимално да се трудимо да остваримо резултат и у Евролиги, иако смо направили искорак у односу на претходну сезону. Амбиције за АБА лигу су свима познате. Уопште нисам забринут што је екипа играла овако вечерас. Они су живи људи. Пробајте да трчите цео дан, па да вам поподне измерим време када поново трчите. Већ очекујем разне наслове у медијима - ја их обожавам. Најлепше је кад играте слабије, а побеђујете".

Црвена звезда ће се до петка посветити утакмици против Лаборал Куће и акцији навијача помоћи клубу и породици Марка Ивковића, а затим ће се окренути гостовању МЗТ Скопљу, на којем ће моћи да обори рекорд АБА лиге у броју победа на старту сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар