Čović: Zvezda je s tri adrese i bez ''bankomata''!

Predsednik crveno-belih govorio je posle utakmice protiv Igokee o klupskom budžetu.

Košarka 16.12.2014 | 19:00
Čović: Zvezda je s tri adrese i bez ''bankomata''!

Nebojša Čović još jednom je u ponedeljak uveče govorio o finansijskog situaciji u klubu koji vodi i o budžetu za takmičarsku 2014/15.

Precizno je posle pobede nad Igokeom rekao sa koliko novca Crvena zvezda raspolaže ove sezone i koji su joj izvori prihoda.

"Naš budžet je 3,6 miliona evra. U to spada Crvenu zvezda sa Malog Kalemegdana, Crvena zvezda Telekom, FMP, kao mladi tim. To je i budžet celokupne administracije, stručnih štabova i svih ekipa. Kako se on puni? Tako što dva miliona obezbeđujemo sopstvenim radom - prihodom od prodaje karata, TV prava i marketinga i malo od prodaje dresova i ostalih artikala"

Precizirao je...

"Do sada je od prodaje karata zarađeno 700.000 evra. Imamo jasan finansijski presek, kao i zaostale obaveze iz prethodnih sezona, ne samo iz prošle. Zaboravili ste da smo krenuli sa minusom od 15 miliona, koje vraćamo kroz UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije). Prvi tim košta manje od dva miliona i jeftiniji smo od Cedevite".

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je u nedelju da bi za priču o eventualnom angažovanju pojačanja trebalo sačekati da se završi prva faza Evrolige.

Čović je objasnio da je njegova izjava izrečena na gostovanju Radio-televiziji Srbije pogrešno protumačena da Zvezda ima novca za pojačanje.

"Ako bi pojačanja značila probijanje budžeta, onda neće biti pojačanja. Nemamo bankomate i ne stavljajte mi reči u usta, nemojte da pričate da imamo para, što nisam rekao ", dodao je, uz konstataciju:

"Dajte da vidimo nešto pozitivno, a ne samo negativno. Sad kad je Zvezda uspešna, da malo podržimo i Zvezdu. Jeste da možda nismo iste boje, ali crvena je bolja ljubavi"

Od kada je uspostavljena saradnja Zvezde i FMP Železnika, Crvena zvezda koja se takmiči adresirana je na Stjepana Supanca. Čović se na konferenciji dotakao i te činjenice, kroz priču o prirodi ekipe i kluba.

"Pobeda kao što je ova, ostvarena protiv Igokee, pokazuje karakter celog sistema, koji se nalazi na tri adrese. Može nam se da imamo tri adrese i to niko ne može da zabrani", rekao je uz osmeh.

Čović je istakao da su pobede kao ona ostvarena u ponedeljak uveče protiv Igokee za njega najslađe i da sa optimizmom dočekuje nastavak sezone.

Imao je šta i da (unapred) zameri novinarima.

"Nastavićemo maksimalno da se trudimo da ostvarimo rezultat i u Evroligi, iako smo napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Ambicije za ABA ligu su svima poznate. Uopšte nisam zabrinut što je ekipa igrala ovako večeras. Oni su živi ljudi. Probajte da trčite ceo dan, pa da vam popodne izmerim vreme kada ponovo trčite. Već očekujem razne naslove u medijima - ja ih obožavam. Najlepše je kad igrate slabije, a pobeđujete".

Crvena zvezda će se do petka posvetiti utakmici protiv Laboral Kuće i akciji navijača pomoći klubu i porodici Marka Ivkovića, a zatim će se okrenuti gostovanju MZT Skoplju, na kojem će moći da obori rekord ABA lige u broju pobeda na startu sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar