Важна економска сарадња

Предсједник Владе Србије Александар Вучић је током данашњег састанка са предсједавајућим Савјета министара БиХ Вјекославом Бевандом нагласио важност регионалне сарадње у изради инфраструктурних пројеката са којима би заједно аплицирали за фондове Европске уније.

Босна и Херцеговина 16.12.2014 | 12:45
Важна економска сарадња

Теме разговора биле су билатерална и економска сарадња, као и сарадња у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Изградња путева и пруга омогућава брже спајање и послова и људи. То ће допринети економској и политичкој стабилизацији целог региона", истакао је премијер Вучић.

Током састанка предложено је формирање радне групе која ће се бавити израдом заједничких пројеката и сусрет министара саобраћаја двије земље.

Састанку је присуствовао и министар трговине Расим Љајић, који је истакао потребу за побољшањем трговинске сарадње двије земље у циљу заједничких наступа на трећем тржишту, као и сарадњу у области грађевине, наведено је у саопштењу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михајло

16.12.2014 11:57

Има Вуциц добру економску сарадњу са Бајом, раде заједно да нас сто дубље затрпају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

провидно

16.12.2014 12:17

Вуциц упорно негира Босњаке као вецински народ у БиХ и Босну као дрзаву уопсте а цисто из мрзње коју гаји према муслиманима генерално.

ОДГОВОРИТЕ