Važna ekonomska saradnja

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom naglasio važnost regionalne saradnje u izradi infrastrukturnih projekata sa kojima bi zajedno aplicirali za fondove Evropske unije.

Bosna i Hercegovina 16.12.2014 | 12:45
Važna ekonomska saradnja

Teme razgovora bile su bilateralna i ekonomska saradnja, kao i saradnja u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Izgradnja puteva i pruga omogućava brže spajanje i poslova i ljudi. To će doprineti ekonomskoj i političkoj stabilizaciji celog regiona", istakao je premijer Vučić.

Tokom sastanka predloženo je formiranje radne grupe koja će se baviti izradom zajedničkih projekata i susret ministara saobraćaja dvije zemlje.

Sastanku je prisustvovao i ministar trgovine Rasim Ljajić, koji je istakao potrebu za poboljšanjem trgovinske saradnje dvije zemlje u cilju zajedničkih nastupa na trećem tržištu, kao i saradnju u oblasti građevine, navedeno je u saopštenju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

16.12.2014 11:57

Ima Vucic dobru ekonomsku saradnju sa Bajom, rade zajedno da nas sto dublje zatrpaju.

ODGOVORITE
Name

providno

16.12.2014 12:17

Vucic uporno negira Bosnjake kao vecinski narod u BiH i Bosnu kao drzavu uopste a cisto iz mrznje koju gaji prema muslimanima generalno.

ODGOVORITE