Тео и Богдан кандидати за играча године!

Српски репрезентативци Милош Теодосић и Богдан Богдановић нашли су се међу 10 кандидата за најбољег европског кошаркаша године у избору ФИБА, у женској конкуренцији Србију ће представљати Ана Дабовић, а за најбољег младог кошаркаша Стефан Пено.

Кошарка 16.12.2014 | 11:40
Тео и Богдан кандидати за играча године!

Кандидати су изабрани на основу приказаних игара и освојених трофеја у клубу и репрезентацији током 2014. Поред Теа и Богдана, на списку се налазе сјајни играчи: Тони Паркер и Борис Дијао (обојица Француска), Пау Гасол и Серхио Родригез (обојица Шпанија), Дирк Новицки (Немачка), Горан Драгић (Словенија), Јонас Валанчијунас (Литванија) и Алесандро Ђентиле (Италија).

Почевши од понедељка, 15. децембра, гласање на званичном сајту ФИБА траје до 16. јануара наредне године и свој глас можете дати тројици кошаркаша.

За Богдановића пише како је засијао у дресу Партизана и да је у Евролиги постизао по више од 20 поена против европских великана, због чега је оправдано добио награду "Звезда у успону". Уследили су одлични наступи на Мундобаскету, где је Србија освојила сребро и наш бек је у нокаут фази на сваком мечу имао двоцифрен кошгетерски учинак, укључујући и 15 поена у финалу против касније шампиона САД.

Што се тиче Теодосића, њега је повреда лета прошле године одвојила од репрезентативних обавеза, па је све надокнадио на Светском првенству у Шпанији. Начин на који је млади тим Србије водио до борбе за медаљу, а мало ко је веровао да "орлови" могу до финала, био је неисцрпна тема. Иако Теа раширених руку чекају у НБА лиги, он је остао веран московском ЦСКА који је предводио до рекордне треће титуле у регионалној ВТБ лиги. Као неостварен сан остао му је само трофеј Евролиге...

У избору за најбољу кошаркашицу године нашла се и репрезентативка Србије Ана Дабовић, којој ће конкуренција бити Алба Торенс и Санчо Литл (обе Шпанија), Алина Јагупова (Украјина), Селин Думе и Сандрин Груда (обе Француска), Евгенија Бељакова (Русија), Исил Албен и Лара Сандерс (обе Турска), и Елена Лечанка (Белорусија).

У жестокој конкуренцији за најбољег младог кошаркаша нашао се наш репрезентативац и адут Барселоне Стефан Пено, као и Дарио Шарић, Јусуф Нуркић, Јанис Антетокумпо, Чеди Осман, Александар Везенков, Домантас Сабонис, Драган Бендер, Свјатослав Михаилиук и Федерико Мусини.

Коментари / 0

Оставите коментар