Teo i Bogdan kandidati za igrača godine!

Srpski reprezentativci Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović našli su se među 10 kandidata za najboljeg evropskog košarkaša godine u izboru FIBA, u ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati Ana Dabović, a za najboljeg mladog košarkaša Stefan Peno.

Košarka 16.12.2014 | 11:40
Teo i Bogdan kandidati za igrača godine!

Kandidati su izabrani na osnovu prikazanih igara i osvojenih trofeja u klubu i reprezentaciji tokom 2014. Pored Tea i Bogdana, na spisku se nalaze sjajni igrači: Toni Parker i Boris Dijao (obojica Francuska), Pau Gasol i Serhio Rodrigez (obojica Španija), Dirk Novicki (Nemačka), Goran Dragić (Slovenija), Jonas Valančijunas (Litvanija) i Alesandro Đentile (Italija).

Počevši od ponedeljka, 15. decembra, glasanje na zvaničnom sajtu FIBA traje do 16. januara naredne godine i svoj glas možete dati trojici košarkaša.

Za Bogdanovića piše kako je zasijao u dresu Partizana i da je u Evroligi postizao po više od 20 poena protiv evropskih velikana, zbog čega je opravdano dobio nagradu "Zvezda u usponu". Usledili su odlični nastupi na Mundobasketu, gde je Srbija osvojila srebro i naš bek je u nokaut fazi na svakom meču imao dvocifren košgeterski učinak, uključujući i 15 poena u finalu protiv kasnije šampiona SAD.

Što se tiče Teodosića, njega je povreda leta prošle godine odvojila od reprezentativnih obaveza, pa je sve nadoknadio na Svetskom prvenstvu u Španiji. Način na koji je mladi tim Srbije vodio do borbe za medalju, a malo ko je verovao da "orlovi" mogu do finala, bio je neiscrpna tema. Iako Tea raširenih ruku čekaju u NBA ligi, on je ostao veran moskovskom CSKA koji je predvodio do rekordne treće titule u regionalnoj VTB ligi. Kao neostvaren san ostao mu je samo trofej Evrolige...

U izboru za najbolju košarkašicu godine našla se i reprezentativka Srbije Ana Dabović, kojoj će konkurencija biti Alba Torens i Sančo Litl (obe Španija), Alina Jagupova (Ukrajina), Selin Dume i Sandrin Gruda (obe Francuska), Evgenija Beljakova (Rusija), Isil Alben i Lara Sanders (obe Turska), i Elena Lečanka (Belorusija).

U žestokoj konkurenciji za najboljeg mladog košarkaša našao se naš reprezentativac i adut Barselone Stefan Peno, kao i Dario Šarić, Jusuf Nurkić, Janis Antetokumpo, Čedi Osman, Aleksandar Vezenkov, Domantas Sabonis, Dragan Bender, Svjatoslav Mihailiuk i Federiko Musini.

Komentari / 0

Ostavite komentar