Венгер се враћа кући - у Монако!

Посљедњих сезона жријеб није мазио Арсенал у нокаут фази Лиге шампиона. Два пута Бајерн заредом, прије тога Милан, па Барселона. Овај пут је ће Венгеров Арсенал за противника имати Монако.

Фудбал 16.12.2014 | 10:20
Венгер се враћа кући - у Монако!

Клуб у којем је управо Венгер ударио темеље своје тренерске каријере. Клуба на чијој клупи је Венгер
сједио од 1987. до 1994. године. Наводно је Венгер имао једну понуду за повратак у Кнежевину за 12 милиона евра годишње, међутим он је потписао нови са Арсеналом за још три године.

Са Монаком је Венгер 1988. године био првак Француске. Екипа је у наредној стигла до четвртфинала Купа шампиона. У то вријеме дрес Монака су носили Веа, Клод Пуел, Патрик Батистон, Аморос, Марк Хејтли, Глен Ходл, Пети. Након титуле првака Монако ће са Венгерон узети Куп Француске, два пута у првенству ће завршити на другом мјесту, док је 1992. године екипа стигла до финала Купа Купова. У финалу су поражени од Вердера 2:0. То су биле године стасавања једног Тирама, Петија, Тијерија Анрија, који су играли заједно са Клинсманом, Дјоркаефом.

1994. године Венгер је напустио Монако, али и Француску након велике афере која је потресла француски фудбал око намјештања резултата. Двадесет и једну годину касније, Венгер ће водити Арсенал против Монака.

" За Монако ме вежу предивне успомене. Тамо сам добио прву праву прилику као млади тренер. Одлазак у Монако ће за мене бити као једна врста повратка кући. Клуб сам напустио прије 20 година, али нисам заборавио шта смо тамо направили прије више од двадесет година " каже Венгер.

Коментари / 0

Оставите коментар