Тепешова изјава није ништа ново

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта сматра да није изненађење изјава председника Хрватске странке права "Др Анте Старчевић" Ивана Тепеша да ће отежати и заблокирати пут Србије у ЕУ, све
док власти у Београду не кажу гђе је и последњи хрватски цивил и војник из рата.

Србија 14.12.2014 | 15:08
Тепешова изјава није ништа ново

"Такве изјаве из Загреба нису, нажалост, ништа ново и реално је очекивати да ће Хрватска кочити Србију према чланству у ЕУ, јер ће тражити реешавање међусобнх проблема, онако како њој одговара", навео је он.

Линта у саопштењу посебно истиче чињеницу да се, према подацима Удружења породица несталих и погинулих лица "Суза“, на подручју Хрватске налази 15 познатих гробних мјеста са 222 убијена лица српске националности, док се у Заводу за судску медицину у Загребу налази 270 посмртних остатака који још нису идентификовани.

Наведени подаци јасно показују да у Хрватској нема политичке воље да се ексхумирају српске жртве са познатих гробних мјеста а камоли са непознатих локација.

"Апелујем да Комисија за нестала лица Владе Србије са надлежним органима, учини максимални напор како би се рјешило питање несталих у Хрватској, без обзира на националну припадност и да стално скреће пажњу на значај овог питања", истакао је Линта.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Коментатор

14.12.2014 16:53

Хрватску нико ништа неће питати. Она ће урадити само онако како јој Њемачка нареди. И тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрват

15.12.2014 20:17

Ма људи немојте узимати за здраво изјаве оваквих будала (тепеша) и он јадан мора некако доћи у новине ја јесам хрват ал то је будалетина само таква и њега се ниста не пита

ОДГОВОРИТЕ