Tepešova izjava nije ništa novo

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta smatra da nije iznenađenje izjava predsednika Hrvatske stranke prava "Dr Ante Starčević" Ivana Tepeša da će otežati i zablokirati put Srbije u EU, sve
dok vlasti u Beogradu ne kažu gđe je i poslednji hrvatski civil i vojnik iz rata.

Srbija 14.12.2014 | 15:08
Tepešova izjava nije ništa novo

"Takve izjave iz Zagreba nisu, nažalost, ništa novo i realno je očekivati da će Hrvatska kočiti Srbiju prema članstvu u EU, jer će tražiti reešavanje međusobnh problema, onako kako njoj odgovara", naveo je on.

Linta u saopštenju posebno ističe činjenicu da se, prema podacima Udruženja porodica nestalih i poginulih lica "Suza“, na području Hrvatske nalazi 15 poznatih grobnih mjesta sa 222 ubijena lica srpske nacionalnosti, dok se u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu nalazi 270 posmrtnih ostataka koji još nisu identifikovani.

Navedeni podaci jasno pokazuju da u Hrvatskoj nema političke volje da se ekshumiraju srpske žrtve sa poznatih grobnih mjesta a kamoli sa nepoznatih lokacija.

"Apelujem da Komisija za nestala lica Vlade Srbije sa nadležnim organima, učini maksimalni napor kako bi se rješilo pitanje nestalih u Hrvatskoj, bez obzira na nacionalnu pripadnost i da stalno skreće pažnju na značaj ovog pitanja", istakao je Linta.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Komentator

14.12.2014 16:53

Hrvatsku niko ništa neće pitati. Ona će uraditi samo onako kako joj Njemačka naredi. I tačka.

ODGOVORITE
Name

hrvat

15.12.2014 20:17

Ma ljudi nemojte uzimati za zdravo izjave ovakvih budala (tepeša) i on jadan mora nekako doći u novine ja jesam hrvat al to je budaletina samo takva i njega se nista ne pita

ODGOVORITE