СП: Новозеландска сензација!

Окленд Сити у свом шестом наступу на Светском клупском првенству направио подвиг и домогао се полуфинала против Сан Лоренца. Реал против Круз Азула.

Фудбал 14.12.2014 | 14:40
СП: Новозеландска сензација!

Шестоструки првак Океаније, Окленд Сити, пласирао се у полуфинале клупског СП у Мароку, пошто је у суботу победио алжирски ЕС Сетиф, освајача Лиге шампиона Африке - 1:0 (0:0).

Гол одлуке дао је дефанзивац из Енглеске Џон Ирвинг у 52. минуту.

Окленд је пре тога, у уводној утакмици турнира, на пенале "избацио" представника организатора, марокански Могреб Тетуан.

Новозеландски клуб, за који игра и 31-годишњи Србин Марко Ђорђевић (еx-Раднички 1923, Јагодина, Напредак), у полуфиналу 17. децембра иде на освајача Купа Либертадорес, аргентински Сан Лоренцо.

Њихов највећи успех на клупском Мундијалу, чији су чести учесници, до ове године је било четвртфинале из 2009, када су у прелиминарној утакмици победили Ал Ахли из Дубаија.

Реал Мадрид у првом полуфиналу 16. децембра ће се састати са мексичким Круз Азулом, који је са два фудбалера више у продужецима победио Вестерн Сиднеј (Аустралија) - 3:1 (1:1, 0:1).

Сиднеј је водио до 89. минута, а онда је Торадо изједначио из пенала. Када су Аустралијанци у 102. минуту остали са деветорицом на терену, шампион зоне КОНКАКАФ није имао тежак посао...

Коментари / 0

Оставите коментар