SP: Novozelandska senzacija!

Oklend Siti u svom šestom nastupu na Svetskom klupskom prvenstvu napravio podvig i domogao se polufinala protiv San Lorenca. Real protiv Kruz Azula.

Fudbal 14.12.2014 | 14:40
SP: Novozelandska senzacija!

Šestostruki prvak Okeanije, Oklend Siti, plasirao se u polufinale klupskog SP u Maroku, pošto je u subotu pobedio alžirski ES Setif, osvajača Lige šampiona Afrike - 1:0 (0:0).

Gol odluke dao je defanzivac iz Engleske Džon Irving u 52. minutu.

Oklend je pre toga, u uvodnoj utakmici turnira, na penale "izbacio" predstavnika organizatora, marokanski Mogreb Tetuan.

Novozelandski klub, za koji igra i 31-godišnji Srbin Marko Đorđević (ex-Radnički 1923, Jagodina, Napredak), u polufinalu 17. decembra ide na osvajača Kupa Libertadores, argentinski San Lorenco.

Njihov najveći uspeh na klupskom Mundijalu, čiji su česti učesnici, do ove godine je bilo četvrtfinale iz 2009, kada su u preliminarnoj utakmici pobedili Al Ahli iz Dubaija.

Real Madrid u prvom polufinalu 16. decembra će se sastati sa meksičkim Kruz Azulom, koji je sa dva fudbalera više u produžecima pobedio Vestern Sidnej (Australija) - 3:1 (1:1, 0:1).

Sidnej je vodio do 89. minuta, a onda je Torado izjednačio iz penala. Kada su Australijanci u 102. minutu ostali sa devetoricom na terenu, šampion zone KONKAKAF nije imao težak posao...

Komentari / 0

Ostavite komentar