''Биг Мек'' баш воли Ђоковића!

Славни тенисер Џон Мекинро сматра да је Новак Ђоковић већ сада међу најбољим играчима свих времена, а има још много потенцијала и простора да напредује.

Тенис 14.12.2014 | 10:40
''Биг Мек'' баш воли Ђоковића!

Џон Мекинро баш готиви Новака Ђоковића.
Пргави Американац, како га многи памте са терена, много пута хвалио је игру српског аса, а сада је признао да је већ заслужио место међу најбољим играчима света свих времена.

"Новак је и званично постао један од највећих тенисера у историји и биће у врху још много година. Чврст је као стена, невероватан играч. Тек му је 27 година, а већ је обезбедио место у историји, сигурно је међу десеторицом најбољих", рекао је Мекинро.

На питање које је тренутно испред њега, Мекинро је набројао четири тенисера.

"Роџер Федерер, Рафаел Надал, мој идол Род Лејвер и Пит Сампрас су највећи свих времена, најбољи играчи које је тенис имао. Новак још није у врху те листе, али напредује из дана у дан и има све предиспозиције да се попне на врх", додао је Американац.

Ђоковић је према његовој оцени истрајна "машинерија", и са 27 година сматра га још увек младим и способним да направи још много успеха.

Рекордер по броју освојених гренд слем трофеја Роџер Федерер, већ је при крају каријере, али Новаку предност даје и у односу на Надала, без обзира што је Шпанац само годину дана старији. Наиме, Надалово тело је крхко, "истрошено", повреде су га већ омеле много пута, нарочито у последње време, за разлику од Ђоковића, који увек делује стабилан, фит, у пуном тренингу и који никада у каријери није правио дуже паузе. Мек истиче да је тенис физичка игра и зато је Новак увек у предности.

Најбољи српски тенисер у каријери је освојио 48 титула, од којих седам гренд слем трофеја, а трећи пут је годину завршио на првом месту АТП листе.

Коментари / 0

Оставите коментар