''Big Mek'' baš voli Đokovića!

Slavni teniser Džon Mekinro smatra da je Novak Đoković već sada među najboljim igračima svih vremena, a ima još mnogo potencijala i prostora da napreduje.

Tenis 14.12.2014 | 10:40
''Big Mek'' baš voli Đokovića!

Džon Mekinro baš gotivi Novaka Đokovića.
Prgavi Amerikanac, kako ga mnogi pamte sa terena, mnogo puta hvalio je igru srpskog asa, a sada je priznao da je već zaslužio mesto među najboljim igračima sveta svih vremena.

"Novak je i zvanično postao jedan od najvećih tenisera u istoriji i biće u vrhu još mnogo godina. Čvrst je kao stena, neverovatan igrač. Tek mu je 27 godina, a već je obezbedio mesto u istoriji, sigurno je među desetoricom najboljih", rekao je Mekinro.

Na pitanje koje je trenutno ispred njega, Mekinro je nabrojao četiri tenisera.

"Rodžer Federer, Rafael Nadal, moj idol Rod Lejver i Pit Sampras su najveći svih vremena, najbolji igrači koje je tenis imao. Novak još nije u vrhu te liste, ali napreduje iz dana u dan i ima sve predispozicije da se popne na vrh", dodao je Amerikanac.

Đoković je prema njegovoj oceni istrajna "mašinerija", i sa 27 godina smatra ga još uvek mladim i sposobnim da napravi još mnogo uspeha.

Rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja Rodžer Federer, već je pri kraju karijere, ali Novaku prednost daje i u odnosu na Nadala, bez obzira što je Španac samo godinu dana stariji. Naime, Nadalovo telo je krhko, "istrošeno", povrede su ga već omele mnogo puta, naročito u poslednje vreme, za razliku od Đokovića, koji uvek deluje stabilan, fit, u punom treningu i koji nikada u karijeri nije pravio duže pauze. Mek ističe da je tenis fizička igra i zato je Novak uvek u prednosti.

Najbolji srpski teniser u karijeri je osvojio 48 titula, od kojih sedam grend slem trofeja, a treći put je godinu završio na prvom mestu ATP liste.

Komentari / 0

Ostavite komentar