Помоћ дијаспоре у право вријеме

Петнаест вишечланих породица србачке општине, које су претрпјеле штету у мајским и августовским поплавама, данас је добило новчану помоћ од по 100 евра, које је донирао Савез српске дијаспоре из Словеније.

Република Српска 13.12.2014 | 16:41
Помоћ дијаспоре у право вријеме

Помоћ је уручио Синиша Гајић, који је истакао да се Савез српске дијаспоре у Словенији, који окупља 12 друштава, поред заштите права српске мањине у Словенији, очувања језика, његовања обичаја и српске традиције, бави и хуманитарним радом.

“Ово је симболична помоћ, али од срца, јер смо жељели да настрадалим породицама у поплавама бад дјелимично помогнемо да лакше дочекају и прославе предстојеће божићне празнике”, каже Гајић.

Он додаје да је овај савез до сада пружао хуманитарну помоћ Дому „Рада Врањешевић“ у Бањалуци, Градишци и околним општинама, посјетили Обреновац и друга подручја у Србији.

Идеју да се прикупи хуманитарна помоћ за вишечлане породице у србачкој општини дао је Ведран Војводић из Прњавора, који је члан Савеза српске дијаспоре у Словенији, а кородинатор је био директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац Верољуб Малетић.

“Списак најугроженијих вишечланих породица добио сам у локалној заједници, а потом га прослиједио у Словенију и ево за веома кратко вријеме ова активност је реализована на опште задовољство”, каже Верољуб Малетић, у увјерењу да ће се сарадња наставити.

Момо Пантелић, отац четворо дјеце основаца, из Ћукала није крио задовољство што је један од петнаест добитника ове помоћи.

“Ових 100 евра ми је дошло у право вријеме, јер имам четири ђака, а ни ја ни супруга нисмо запослени. Хвала добрим људима, нашим Србима из Словеније, на овом хуманом гесту”, каже Пантелић.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар