Pomoć dijaspore u pravo vrijeme

Petnaest višečlanih porodica srbačke opštine, koje su pretrpjele štetu u majskim i avgustovskim poplavama, danas je dobilo novčanu pomoć od po 100 evra, koje je donirao Savez srpske dijaspore iz Slovenije.

Republika Srpska 13.12.2014 | 16:41
Pomoć dijaspore u pravo vrijeme

Pomoć je uručio Siniša Gajić, koji je istakao da se Savez srpske dijaspore u Sloveniji, koji okuplja 12 društava, pored zaštite prava srpske manjine u Sloveniji, očuvanja jezika, njegovanja običaja i srpske tradicije, bavi i humanitarnim radom.

“Ovo je simbolična pomoć, ali od srca, jer smo željeli da nastradalim porodicama u poplavama bad djelimično pomognemo da lakše dočekaju i proslave predstojeće božićne praznike”, kaže Gajić.

On dodaje da je ovaj savez do sada pružao humanitarnu pomoć Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci, Gradišci i okolnim opštinama, posjetili Obrenovac i druga područja u Srbiji.

Ideju da se prikupi humanitarna pomoć za višečlane porodice u srbačkoj opštini dao je Vedran Vojvodić iz Prnjavora, koji je član Saveza srpske dijaspore u Sloveniji, a korodinator je bio direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac Veroljub Maletić.

“Spisak najugroženijih višečlanih porodica dobio sam u lokalnoj zajednici, a potom ga proslijedio u Sloveniju i evo za veoma kratko vrijeme ova aktivnost je realizovana na opšte zadovoljstvo”, kaže Veroljub Maletić, u uvjerenju da će se saradnja nastaviti.

Momo Pantelić, otac četvoro djece osnovaca, iz Ćukala nije krio zadovoljstvo što je jedan od petnaest dobitnika ove pomoći.

“Ovih 100 evra mi je došlo u pravo vrijeme, jer imam četiri đaka, a ni ja ni supruga nismo zaposleni. Hvala dobrim ljudima, našim Srbima iz Slovenije, na ovom humanom gestu”, kaže Pantelić.

Autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar