Русија ће одговорити на нове санкције САД

Русија ће одговорити на нове санкције Сејдињених Држава, поручио је данас замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков дан након што су амерички законодавци усвојили нацрт закона о увођењу додатних санкција Русији.

Свијет 13.12.2014 | 10:46
Русија ће одговорити на нове санкције САД

"Нема сумње да нећемо моћи то да оставимо без одговора", рекао је Рјабков руској агенцији Интерфакс.

Он је рекао да су за усвајање нацрта закона крива "антируска расположења" у САД.
"Ми смо наравно забринути због расположења на Капитол хилу", рекао је Рјабков, а пренео АФП.

Према ријечима руског дипломате, усвајање нацрта закона у оба дома Конгреса "видимо као још једну демонстрацију антируских расположења и полкушаје да нам се диктирају одлуке које су за нас категорички неприхватљиве".

Рјабков је додао да ће шеф руске дипломатије Сергеј Лавров размотрити то питање са америчким државним секретаром Џоном Керијем кад се са њим састане у Риму у понедјељак.

Амерички Конгрес усвојио је јуче нацрт закона којим се предвиђа увођење додатних економских санкција Русији и истовремено овлашћује председника Барака Обаму да пошаље убојиту и неубојиту војну помоћ Украјини, укључујући антитенковско наоружање и муницију.

Закон ступа на снагу када га предсједник Обама потпише.

Ова одлука погађа прије свега руски војни и енергетски сектор јер омогућује увођење санкција великим руским компанија, међу којима је Гаспром и Рособоронекспорт.

Тако рецимо, одлука налаже Обами да уведе санкције руском гиганту Гаспрому у случају да "смањи количине гаса земљама НАТО, али и Украјини, Грузији и Молдавији".

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Горан

13.12.2014 10:24

А јест цацкају мецку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.12.2014 10:28

Крајње је вријеме било. Пребродиће Русуја кризу и већ ради на томе а долар ће се користити као тоалет папир јер га немилице штампају без покрића. УСА су близу колапса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војин

13.12.2014 10:57

Путине морате да испалити 3 нуклеарне ракете: 1. на Ватикан, 2. на Вашингтон и 3. на Лондон. Украјина је само успутна станица Ватикана до Сибира! Ватикан од шизме од 1054 го од када се одреклао извора Бога и прихатио сатану ратују у континитету. Католици убијају на 100-тине људи дневно ради отимања ресурса. Са Ватиканом нема компромиса! Болесни ум форсира Орвеловску пропаганду преко католичких емитера: Реутерс, Тањуг, ЦНН, ББЦ, НБЦ, АП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2307

13.12.2014 21:38

Запад осјеца руске санкције,али вјерујте Русија је скроз уздрмана западним санкцијама,рубља је скроз пала,горе је русији два пута

ОДГОВОРИТЕ