Rusija će odgovoriti na nove sankcije SAD

Rusija će odgovoriti na nove sankcije Sejdinjenih Država, poručio je danas zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov dan nakon što su američki zakonodavci usvojili nacrt zakona o uvođenju dodatnih sankcija Rusiji.

Svijet 13.12.2014 | 10:46
Rusija će odgovoriti na nove sankcije SAD

"Nema sumnje da nećemo moći to da ostavimo bez odgovora", rekao je Rjabkov ruskoj agenciji Interfaks.

On je rekao da su za usvajanje nacrta zakona kriva "antiruska raspoloženja" u SAD.
"Mi smo naravno zabrinuti zbog raspoloženja na Kapitol hilu", rekao je Rjabkov, a preneo AFP.

Prema riječima ruskog diplomate, usvajanje nacrta zakona u oba doma Kongresa "vidimo kao još jednu demonstraciju antiruskih raspoloženja i polkušaje da nam se diktiraju odluke koje su za nas kategorički neprihvatljive".

Rjabkov je dodao da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razmotriti to pitanje sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem kad se sa njim sastane u Rimu u ponedjeljak.

Američki Kongres usvojio je juče nacrt zakona kojim se predviđa uvođenje dodatnih ekonomskih sankcija Rusiji i istovremeno ovlašćuje predsednika Baraka Obamu da pošalje ubojitu i neubojitu vojnu pomoć Ukrajini, uključujući antitenkovsko naoružanje i municiju.

Zakon stupa na snagu kada ga predsjednik Obama potpiše.

Ova odluka pogađa prije svega ruski vojni i energetski sektor jer omogućuje uvođenje sankcija velikim ruskim kompanija, među kojima je Gasprom i Rosoboroneksport.

Tako recimo, odluka nalaže Obami da uvede sankcije ruskom gigantu Gaspromu u slučaju da "smanji količine gasa zemljama NATO, ali i Ukrajini, Gruziji i Moldaviji".

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Goran

13.12.2014 10:24

A jest cackaju mecku!!!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.12.2014 10:28

Krajnje je vrijeme bilo. Prebrodiće Rusuja krizu i već radi na tome a dolar će se koristiti kao toalet papir jer ga nemilice štampaju bez pokrića. USA su blizu kolapsa...

ODGOVORITE
Name

Vojin

13.12.2014 10:57

Putine morate da ispaliti 3 nuklearne rakete: 1. na Vatikan, 2. na Vašington i 3. na London. Ukrajina je samo usputna stanica Vatikana do Sibira! Vatikan od šizme od 1054 go od kada se odreklao izvora Boga i prihatio satanu ratuju u kontinitetu. Katolici ubijaju na 100-tine ljudi dnevno radi otimanja resursa. Sa Vatikanom nema kompromisa! Bolesni um forsira Orvelovsku propagandu preko katoličkih emitera: Reuters, Tanjug, CNN, BBC, NBC, AP.

ODGOVORITE
Name

2307

13.12.2014 21:38

Zapad osjeca ruske sankcije,ali vjerujte Rusija je skroz uzdrmana zapadnim sankcijama,rublja je skroz pala,gore je rusiji dva puta

ODGOVORITE