Колико пара толико и славља

У већини општина у РС није планирано организовање дочека Нове године на градским трговима, а изузетак су поједини градови, попут Бањалуке и Приједора, гдје је за грађане припремљен пригодан програм.

Република Српска 13.12.2014 | 10:15
Колико пара толико и славља

Из Административне службе града Бијељина подсјећају на катастрофалну поплаву која их је задесила у мају, тако да прослава "најлуђе ноћи" није у плану.

"Штедња је у току и не планирамо дочек Нове године на градском тргу", казали су из Градске управе Бијељине.

И у општини Модрича такође су нам казали да не планирају организовање дочека Нове године, тако да ће грађани којима је до славља морати да се побрину за прославу у властитој режији.

"Прослава на тргу није била пракса ни ранијих година, па неће ни ове", казали су у тој општини.

И становници Угљевика ће "најлуђу ноћ" морати да планирају у сопственој режији, јер дочек на градском тргу није планиран.

"Ми, међутим, већ годинама планирамо програм за Бадње вече, а тако ће бити и ове године. Имамо културно-умјетнички програм и организовано паљење бадњака", казао је Младен Василић, запослени у општини Угљевик.

Сњежана Ћусо, службеник за односе с јавношћу општине Мркоњић Град, такође истиче да не планирају прославу за новогодишњу ноћ, али је у плану забава за малишане.

"За њих је припремљен пригодан програм, који на градском тргу почиње 31. децембра у 11 часова", казала је Ћусо.

Како су нам казали у општини Прњавор, планирана је прослава за малишане, која почиње 31. децембра у 10 часова, као и за одрасле, за које славље на градском тргу почиње у 22 сата, а увеличаће га највјероватније локални извођачи.

Када је о Бањалуци ријеч, Нову годину симболично ће у поноћ најавити ватромет, а Бањалучане ће на Тргу Крајине забављати домаћи извођачи.

Како је раније објављено, у граду на Врбасу прослава Нове године почиње у 20 часова и трајаће до један час иза поноћи, а у плану су и свечано одбројавање и дочек Дјечје нове године.

Градска управа Приједора организоваће дочек Нове године на отвореном, а становнике овог града забављаће пјевач Милан Станковић.

"Ми смо се ове године одлучили за Милана Станковића, који није непознат Приједорчанима, а чије ће забављачке способности, вјерујемо, допринијети новогодишњем расположењу свих наших суграђана који буду жељели да Нову годину дочекају на отвореном", казала је Љиљана Бабић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Приједор.

Новогодишњи програм у Приједору почиње у 22 часа, а Приједорчани ће у 2015. годину ући петоминутним ватрометом и честитком градоначелника Марка Павића.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједор

13.12.2014 09:51

Је ли то Приједор испаде најбогатији град кад ми једино организујемо новогодишње славље?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак Мата

13.12.2014 13:52

Вала ја правим дочек у љето кад имам пара изнесем јелку напоље упалим и то је то неће мени нико одређивати кад ћу ја славит

ОДГОВОРИТЕ