Koliko para toliko i slavlja

U većini opština u RS nije planirano organizovanje dočeka Nove godine na gradskim trgovima, a izuzetak su pojedini gradovi, poput Banjaluke i Prijedora, gdje je za građane pripremljen prigodan program.

Republika Srpska 13.12.2014 | 10:15
Koliko para toliko i slavlja

Iz Administrativne službe grada Bijeljina podsjećaju na katastrofalnu poplavu koja ih je zadesila u maju, tako da proslava "najluđe noći" nije u planu.

"Štednja je u toku i ne planiramo doček Nove godine na gradskom trgu", kazali su iz Gradske uprave Bijeljine.

I u opštini Modriča takođe su nam kazali da ne planiraju organizovanje dočeka Nove godine, tako da će građani kojima je do slavlja morati da se pobrinu za proslavu u vlastitoj režiji.

"Proslava na trgu nije bila praksa ni ranijih godina, pa neće ni ove", kazali su u toj opštini.

I stanovnici Ugljevika će "najluđu noć" morati da planiraju u sopstvenoj režiji, jer doček na gradskom trgu nije planiran.

"Mi, međutim, već godinama planiramo program za Badnje veče, a tako će biti i ove godine. Imamo kulturno-umjetnički program i organizovano paljenje badnjaka", kazao je Mladen Vasilić, zaposleni u opštini Ugljevik.

Snježana Ćuso, službenik za odnose s javnošću opštine Mrkonjić Grad, takođe ističe da ne planiraju proslavu za novogodišnju noć, ali je u planu zabava za mališane.

"Za njih je pripremljen prigodan program, koji na gradskom trgu počinje 31. decembra u 11 časova", kazala je Ćuso.

Kako su nam kazali u opštini Prnjavor, planirana je proslava za mališane, koja počinje 31. decembra u 10 časova, kao i za odrasle, za koje slavlje na gradskom trgu počinje u 22 sata, a uveličaće ga najvjerovatnije lokalni izvođači.

Kada je o Banjaluci riječ, Novu godinu simbolično će u ponoć najaviti vatromet, a Banjalučane će na Trgu Krajine zabavljati domaći izvođači.

Kako je ranije objavljeno, u gradu na Vrbasu proslava Nove godine počinje u 20 časova i trajaće do jedan čas iza ponoći, a u planu su i svečano odbrojavanje i doček Dječje nove godine.

Gradska uprava Prijedora organizovaće doček Nove godine na otvorenom, a stanovnike ovog grada zabavljaće pjevač Milan Stanković.

"Mi smo se ove godine odlučili za Milana Stankovića, koji nije nepoznat Prijedorčanima, a čije će zabavljačke sposobnosti, vjerujemo, doprinijeti novogodišnjem raspoloženju svih naših sugrađana koji budu željeli da Novu godinu dočekaju na otvorenom", kazala je Ljiljana Babić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Prijedor.

Novogodišnji program u Prijedoru počinje u 22 časa, a Prijedorčani će u 2015. godinu ući petominutnim vatrometom i čestitkom gradonačelnika Marka Pavića.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prijedor

13.12.2014 09:51

Je li to Prijedor ispade najbogatiji grad kad mi jedino organizujemo novogodišnje slavlje?

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

13.12.2014 13:52

Vala ja pravim doček u ljeto kad imam para iznesem jelku napolje upalim i to je to neće meni niko određivati kad ću ja slavit

ODGOVORITE