Хоћу на крају ЕП-а да чујем српску химну!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић најавио је напад на златну медаљу на предстојећем Еуробаскету.

Кошарка 12.12.2014 | 20:20
Хоћу на крају ЕП-а да чујем српску химну!

"Желим да будем најбољи, да играм против најбољих, да слушам химну Србије као последњу на свим такмичењима. Пред Светско првенство сте ме 'ухватили' са изјавом да идем на злато. Не бежим од тога ни овај пут. Наше мисли иду у правцу развоја кошарке у Србији. Квалитет имамо, то показују А тим и млађе селекције. Зато имамо обавезу да гледамо и даље од Олимпијских игара у Рију", рекао је Ђорђевић.

Србија ће на Еуробаскету бити у групи Б са Шпанијом, Немачком, Турском, Италијом и Исландом, а најљући ривали најавили су долазак у најјачем саставу.

"Наши резултати у последње време на Европским првенствима показују да је то такмичење заправо најтеже. То је зато што је првенство уједно и квалификациони за Олимпијске игре, па сви долазе у најјачим саставима. Жреб је био тежак, смештени смо у јаку групу, Шпанија је изузетно јака, ове године у неком осветничком нагону, има највише НБА играча. Немачка је најавила Новицког и Камана, играће са великим ентузијазмом и мотивацијом, биће озбиљан противник. Турска је, пак, највише намучила Американце на Светском првенству, имају континуитет игара, играче са великим именима, доста адута да се поправе у односу на лето. Италија ће са НБА петорком бити један од кандидата за медаљу", рекао је Ђорђевић, уз осврт на кадар "орлова".

"Пратимо наступе наших играча у Европи, Евролиги, али и на домаћим теренима, притом, не пратимо само Звезду и Партизан, већ и Мегу, МЗТ и друге клубове. Рекао сам да морамо убрзати игру, то је циљ и један од првих аспеката да би играч дошао до националног дреса. Успех је што смо уградили летос жељу и највећим играчима да обуку дрес и представљају државу. Кроз разговор са играчима сам видео да сви имају амбиције, то је наша највећа победа. Са свим играчима сам се чуо, са многима и видео, разговарао сам са многим кошаркашким легендама, Бодирога и ја свакодневно разговарамо о плановима. Задовољан сам са формом оних који су представљали летос Србију, новембар и децембар су најопаснији за оне који су имали репрезентативне обавезе, о чему сведочи повреда Теодосића", додао је Ђорђевић.

"Играчи на ширем списку пружају запажене роле, биће промена у саставу. Чујем се са Бирчевићем, Симоновићем, Недовић је пре Валенсије тражио савет да ли да долази или не, у контакту сам са Лучићем... Калинић и Марјановић пружају запажене партије, Митровић има одличну сезону, то ме радује. Повратак Милосављевића је добра вест, Василије Мицић ће напредовати у Бајерну уз Пешића, разговарао сам и са Ерцегом, има велико искуство, има места и за њега. Што се тиче Марјановића, видим га као замену за Крстића. На њему је да настави овако, поправио је игру у одбрани, у чему му помажу евролигашке утакмице, више му се не понавља да превише времена проводи у рекету", рекао је селектор Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар