Вучинић више не суди Мишковићу

Судија Владимир Вучинић не суди више власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу и осталим окривљеним у поступку који се води због оштећења путарских предузећа, пошто је тај поступак спојен са случајем "Нибенс група".

Србија 11.12.2014 | 22:42
Вучинић више не суди Мишковићу

Нови судија који ће судити обједињени процес је Маја Илић, сазнаје Тањуг у Специјалном суду.

Кривично ванпретресно вехе Специјалног суда усвојило је овај предлог који је у понедељак на суђењу изложио оптужени Мило Ðурашковић, иначе власник "Нибенс групе", а у уторак је исти предлог писмено образложио и његов бранилац.

Тањугу је у суду речено да је предлог прихваћен, јер су махом исти оптужени у оба случаја, као и зато што су ова поступка у почетној фази извођења доказа.

Оба суђења нису могла да се одрже од септембра јер су адвокати у протесту, а њихово присуство је обавезно. Следеће суђење Мишковићу било је планирано за 29. децембар, али ће нови судија највероватније одредити и нови термин за обједињени процес.

Судија Вучинић доносио је у више наврата спорне одлуке које се тичу случаја Мишковић, а последњу о враћању пасоша Мишковићу, његовом сину Марку и Ðурашковићу прошлог месеца укинуо је Апелациони суд и наложио да им се пасоши поново одузму.

Против њега је вођен и дисциплински поступак пред комосијом Високог савета судства, која је међутим нашла да судија није одговоран за то што је јавно износио своје ставове о том случају и својим одлукама, као и детаљима који су их пратили у јавности.

Против Мишковића и Ðурашковића као и још осам оптужених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра. Против Ðурашковића води се још један поступак са којим је овај спојен, а који је покренут пре случаја са Мишковићем.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

11.12.2014 23:48

Класика.

ОДГОВОРИТЕ