ЛЕ: Испромашивао се Партизан за ''нулу'' на крају!

Фудбалери Партизана опростили су се од Лиге Европе за ову сезону без победе, пошто су одиграли нерешено без голова са Астерасом у последњем, шестом колу Ц групе.

Фудбал 11.12.2014 | 21:40
ЛЕ: Испромашивао се Партизан за ''нулу'' на крају!

Црно-бели су освојили два бода уз гол-разлику 1:9, док је Астерас трећи са шест и ни грчки тим није прошао даље, јер су недостижни уочи овог меча били Бешикташ са девет и Тотенхем са 11 бодова, који у међусобном сусрету одлучују о првом месту.

Партизан је за утеху да бар на зимску паузу иде као јесењи шампион домаће Суперлиге, у којој је први део шампионата завршио са шест бодова више од вечитог ривала Црвене звезде.

На утакмици са Астерасом која није имала резултатски значај, на трибинама у Хумској се окупило око 3.000 гледалаца, а уочи меча одржан је минут ћутања како би се одала почаст легенди Партизана Благоју Пауновићу који је пре два дана преминуо у 67. години.

Већ у уводна два минута виђена је по једна одлична шанса на обе стране. Најпре су запретили гости преко Бакасетаса који је шутирао врло близу леве стативе, а узвратио је Нинковић снажним ударцем са дистанце, који је голман Теодоропулос крајњим напором спровео у корнер.

Црно-бели су опседали гол Астераса, Грбић је добро комбиновао са Шкулетићем али је завршни ударац изостао, да би најистуренији нападач домаћина одлично асистирао и Нинковићу, који се дриблингом ослободио Санкареа и из добре позиције искоса са леве стране шутирао право у Теодоропулоса у осмом минуту.

Запретио је Партизан и у 17. минуту када је Шкулетић опет био задужен за разигравање и петом одложио лопту до Саше Марковића, а он је са 20-так метара слабијом, левом ногом шутирао по земљи, што није био тежак задатак за гостојућег голмана.

На истеку пола часа игре затресла се мрежа грчког тима, али је погодак Шкулетића оправдано поништен, јер је био у офсајду. Убрзо је на другој страни узвратио Јанотас и са око 25 метара ставио на муке Лукача, који је једва извадио лопту из горњег десног угла.

У финишу првог полувремена црно-бели бисери су одиграли дупли пас, Нинковић је врло добро избацио Живковића, који је започео дуел са дефанзивцем Астераса ван и наставио у казненом простору, том приликом запео о земљу и пао, па судија Гил није показао на пенал, иако је домаћин тражио најстрожу казну. Партизан је до одласка на одмор седам пута шутирао ка голу ривала и свих седам покушаја ишли су у оквир, док је Астерас запретио у три наврата.

Почетка другог дела био је сличан старту - одмах узбуђења пред гостујућим голом. Шкулетић је са левог крила "гађао" Живковића који се побринуо да Теодоропулос испусти лопту, до ње је дошао Нинковић и уместо небрањене мреже погодио стативу левом ногом, иако је могао из прве да шутира јачом, десном.

Затим се ушло у далеко мирнији ритам меча, у ком је Партизан имао благу иницијативу и контролисао лопту, али није успевао да промени стање на семафору, да би се Шкулетић нашао у три добре шансе за само два минута.

Најпре је на одлично додавање Грбића претрчао Санкареа и искоса са десне стране шутирао преко пречке, онда лоше проценио центаршут Волкова и пропустио да главом угрози Теодоропулоса и потом са левог бока шутирао поред даље стативе.

Могао је Астерас у самом финишу до победе, пошто је севнула контра у којој је резервиста Маца остао сам на левој страни, али је Лукач ногом зауставио његов ударац у даљи угао и уједно погодио нападача гостију од кога се лопта одбила из гола.

Коментари / 0

Оставите коментар