LE: Ispromašivao se Partizan za ''nulu'' na kraju!

Fudbaleri Partizana oprostili su se od Lige Evrope za ovu sezonu bez pobede, pošto su odigrali nerešeno bez golova sa Asterasom u poslednjem, šestom kolu C grupe.

Fudbal 11.12.2014 | 21:40
LE: Ispromašivao se Partizan za ''nulu'' na kraju!

Crno-beli su osvojili dva boda uz gol-razliku 1:9, dok je Asteras treći sa šest i ni grčki tim nije prošao dalje, jer su nedostižni uoči ovog meča bili Bešiktaš sa devet i Totenhem sa 11 bodova, koji u međusobnom susretu odlučuju o prvom mestu.

Partizan je za utehu da bar na zimsku pauzu ide kao jesenji šampion domaće Superlige, u kojoj je prvi deo šampionata završio sa šest bodova više od večitog rivala Crvene zvezde.

Na utakmici sa Asterasom koja nije imala rezultatski značaj, na tribinama u Humskoj se okupilo oko 3.000 gledalaca, a uoči meča održan je minut ćutanja kako bi se odala počast legendi Partizana Blagoju Paunoviću koji je pre dva dana preminuo u 67. godini.

Već u uvodna dva minuta viđena je po jedna odlična šansa na obe strane. Najpre su zapretili gosti preko Bakasetasa koji je šutirao vrlo blizu leve stative, a uzvratio je Ninković snažnim udarcem sa distance, koji je golman Teodoropulos krajnjim naporom sproveo u korner.

Crno-beli su opsedali gol Asterasa, Grbić je dobro kombinovao sa Škuletićem ali je završni udarac izostao, da bi najistureniji napadač domaćina odlično asistirao i Ninkoviću, koji se driblingom oslobodio Sankarea i iz dobre pozicije iskosa sa leve strane šutirao pravo u Teodoropulosa u osmom minutu.

Zapretio je Partizan i u 17. minutu kada je Škuletić opet bio zadužen za razigravanje i petom odložio loptu do Saše Markovića, a on je sa 20-tak metara slabijom, levom nogom šutirao po zemlji, što nije bio težak zadatak za gostojućeg golmana.

Na isteku pola časa igre zatresla se mreža grčkog tima, ali je pogodak Škuletića opravdano poništen, jer je bio u ofsajdu. Ubrzo je na drugoj strani uzvratio Janotas i sa oko 25 metara stavio na muke Lukača, koji je jedva izvadio loptu iz gornjeg desnog ugla.

U finišu prvog poluvremena crno-beli biseri su odigrali dupli pas, Ninković je vrlo dobro izbacio Živkovića, koji je započeo duel sa defanzivcem Asterasa van i nastavio u kaznenom prostoru, tom prilikom zapeo o zemlju i pao, pa sudija Gil nije pokazao na penal, iako je domaćin tražio najstrožu kaznu. Partizan je do odlaska na odmor sedam puta šutirao ka golu rivala i svih sedam pokušaja išli su u okvir, dok je Asteras zapretio u tri navrata.

Početka drugog dela bio je sličan startu - odmah uzbuđenja pred gostujućim golom. Škuletić je sa levog krila "gađao" Živkovića koji se pobrinuo da Teodoropulos ispusti loptu, do nje je došao Ninković i umesto nebranjene mreže pogodio stativu levom nogom, iako je mogao iz prve da šutira jačom, desnom.

Zatim se ušlo u daleko mirniji ritam meča, u kom je Partizan imao blagu inicijativu i kontrolisao loptu, ali nije uspevao da promeni stanje na semaforu, da bi se Škuletić našao u tri dobre šanse za samo dva minuta.

Najpre je na odlično dodavanje Grbića pretrčao Sankarea i iskosa sa desne strane šutirao preko prečke, onda loše procenio centaršut Volkova i propustio da glavom ugrozi Teodoropulosa i potom sa levog boka šutirao pored dalje stative.

Mogao je Asteras u samom finišu do pobede, pošto je sevnula kontra u kojoj je rezervista Maca ostao sam na levoj strani, ali je Lukač nogom zaustavio njegov udarac u dalji ugao i ujedno pogodio napadača gostiju od koga se lopta odbila iz gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar