Варајући Кинезе "зарадила" 250.000 КМ

Основни суд Брчко дистрикта потврдио је оптужницу коју је локално Тужилаштво подигло против Јеле Цвијановић /37/ из Брчког због основане сумње да се, као службеник Бобар банке у овом граду, низ година бавила
злоупотребом положаја и другим незаконитостима којима је прибавила противправну имовинску корист од око 250.000 КМ.

Босна и Херцеговина 11.12.2014 | 18:38
Варајући Кинезе "зарадила" 250.000 КМ

Оптужница, која има више од 20 тачака, Цвијановићеву терети да је од 2003. до 2009. године при обављању послова платног промета и послова штедње оштетила више од 40 комитената банке.

Њој је стављено на терет да је новац, умјесто да га пренесе на рачуне према налозима комитената, узимала за себе, задржавајући појединачне износе у висини и до 22.000 евра.

Према осталим наводима оптужнице, Цвијановићева је с циљем прикривања незаконитих трансакција, фалсификујући потписе, неовлаштено вршила пренос новца с једног рачуна на други тако што би новац комитента који би претходно исплатила себи, у једном броју случајева намиривала новцем других комитената.

Секретар Тужилаштва Самир Бегановић рекао је новинарима да резултати истраге показују да је Цвијановићева, на начин описан у оптужници, прибавила противправну имовинску корист од 246.825 КМ, док је истовремено оштећенима нанијела штету у укупном износу од 325.538 КМ.

"Највећи дио обимне оптужнице, засноване на више од 500 материјалних доказа, односи се на штету нанесену већем броју кинеских држављана који бораве у БиХ. Према наводима оптужнице, од њих је Цвијановићева најчешће присвајала износе од по 10.000 евра намијењене међународном платном промету", објаснио је Бегановић, додајући да је међу оштећенима и већи број грађана дистрикта.

Уз квалификације да је као одговорно лице у Брчко дистрикту, искориштавањем службених овлаштења, прибавила себи корист, а другоме штету у износу већем од 50.000 КМ, Цвијановићева је оптужена за најтежи облик кривичног дјела злоупотреба положаја или овлаштења.

Истовремено, унос неистинитих података у пословну исправу и употребу неистините исправе у пословању Тужилаштво је оптужницом квалификовало као кривично дјело кривотворења службене исправе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Б банка

11.12.2014 18:10

И сада це ова радница бити крива за пропаст Бобар банке,појео вук магарца,као и обицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријемни испит.

11.12.2014 18:52

То је њој био пријемни испит за улазак у СНСД и тзв републицке власти. Полозила је, сретно јој. !

ОДГОВОРИТЕ