ЕУ главни кривац за крах Јужног тока

Бивши њемачки канцелар Герхард Шредер сматра да је основни разлоз за заустављање пројекта Јужни ток то што је ЕУ све вријеме хтјела да заустави његову изградњу.

Свијет 11.12.2014 | 18:24
ЕУ главни кривац за крах Јужног тока

Шредер је то рекао на затвореном састанку руско-европских пословних кругова у Москви.

"Разумијем Гаспром који је уз подршку руског предсједника објавио одустајање од даље изградње гасовода. Зашто? Најважнији разлог је то што је Европска унија све вријеме настојала да заустави изградњу Јужног тока, у почетку помоћу гасовода Набуко, који је на крају због ризика 'сахрањен', а затим помоћу бирократских трикова", казао је Шредер.

Он је дао примјер Бугарске на коју је ЕУ вршила притисак који је на  крају резултирао тиме да она није дала потребне дозволе.

"Знам што то значи јер радим у Сјеверном току. Сваки дан кашњења кошта. Зато ми је јасно, иако ми није драго, што је Јужни ток заустављен", рекао је Шредер на састанку који је иницирала турска грађевинска компанија Ренесанс констракшен, а организатор пословног програма Креон енерџи.

Шредер је указао да је још један разлог одустајања од пројекта Јужни ток пад тражње гаса у Европи и растући губици.

Компанија која све плаћа мора и на то да обрати пажњу, додао је.

"Али главни разлог је одбијање Брисела да призна да Јужни ток даје могућност за побољшање снадбијевања Европе гасом. То је већ историја", рекао је бивши канцелар Њемачке.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

11.12.2014 17:32

Ако смо искрени то је свима ЈАСНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

11.12.2014 17:43

Свака част гос.Герхард Шредер. Овај човек је на линији помирења свеколиког и комплетног између Германа и Славена.Силе "мрачне" то не желе. Решење добрих односа Германа и Славаена,а и других ,а који то желе,води бољем сутра већине људи планете. Трутови из мрака то знају и хоће само они да живе и спречавају тај процес.Остали немају право на зрак,а које нам је Бог дао.Душу нам узеше. Решење је у "револуцији сиротиње". Напомињем да „револуција“ не подразумјева увјек силу. Имамо пример Исуса Христа и Мухамеда других Абрахамских пророка.Ганди је такође пример општег покрета ,тако мислим да ће ићи ток људске историје. Домаћински капитализам ће настати,кад се "револуција сиротиње" дигне против финансиског капитал и новац ,као добро замишљен,али злоупотребљен пропадне. Тад нико неће бити дужан никоме . Све ће се "РЕСЕТОВАТИ". ИСКРЕНО И ПОШТЕНО . Ђорђе

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

11.12.2014 17:52

Јос прима плату од Русије. За Србе је једино он у праву. Који су то демагози.

ОДГОВОРИТЕ