Протест рудара због неквалитетне опреме

Рудари јаме Страњани Рудника мрког угља Зеница данас су организовали протест тражећи од управе рудника и система Електропривреде у ФБиХ да им осигура нову и квалитетнију опрему за експлоатацију угља у овој јами.

Босна и Херцеговина 11.12.2014 | 15:50
Протест рудара због неквалитетне опреме

Рудари су затражили да им се набаве машине за бушење којима ће квалитетније и сигурније наставити производњу, која је поново почела након теже хаварије која је задесила ову јаму.

По ријечима Мехмеда Оруча, предсједника синдикалне организације Рудника мрког уља Зеница, данашњи протест није никакав социјални бунт рудара јер сва законска примања рудара у зеничким рудницима су на вријеме.

- Рудари Страњана као и сви остали на вријеме ће добити и плату и топли оброк и традиционалну рударску накнаду поводом Дана рудара, а данашњим протестом жељели су да нагласе тешке услове под којима је поново почела производња у овој јами - рекао је Оруч.

Управа зеничког рудника данас у поподневним сатима обавиће разговоре с представницима рудара након којих ће се подузети одговарајуће мјере за превазилажење овог технолошког проблема у јами Страњани Рудника Зеница.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Д.Д.

11.12.2014 15:55

Они имају воз а ми се по тројица гурамо у таксију....

ОДГОВОРИТЕ