Protest rudara zbog nekvalitetne opreme

Rudari jame Stranjani Rudnika mrkog uglja Zenica danas su organizovali protest tražeći od uprave rudnika i sistema Elektroprivrede u FBiH da im osigura novu i kvalitetniju opremu za eksploataciju uglja u ovoj jami.

Bosna i Hercegovina 11.12.2014 | 15:50
Protest rudara zbog nekvalitetne opreme

Rudari su zatražili da im se nabave mašine za bušenje kojima će kvalitetnije i sigurnije nastaviti proizvodnju, koja je ponovo počela nakon teže havarije koja je zadesila ovu jamu.

Po riječima Mehmeda Oruča, predsjednika sindikalne organizacije Rudnika mrkog ulja Zenica, današnji protest nije nikakav socijalni bunt rudara jer sva zakonska primanja rudara u zeničkim rudnicima su na vrijeme.

- Rudari Stranjana kao i svi ostali na vrijeme će dobiti i platu i topli obrok i tradicionalnu rudarsku naknadu povodom Dana rudara, a današnjim protestom željeli su da naglase teške uslove pod kojima je ponovo počela proizvodnja u ovoj jami - rekao je Oruč.

Uprava zeničkog rudnika danas u popodnevnim satima obaviće razgovore s predstavnicima rudara nakon kojih će se poduzeti odgovarajuće mjere za prevazilaženje ovog tehnološkog problema u jami Stranjani Rudnika Zenica.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

D.D.

11.12.2014 15:55

Oni imaju voz a mi se po trojica guramo u taksiju....

ODGOVORITE