ЛШ - анализа: Сви Нијемци у ''нокаут'' фази!

У осмини финала Лиге шампиона играће Реал, Борусија, Барселона, Бајерн, ПСЖ, Порто, Шахтјор, Челси, Атлетико Мадрид, Арсенал, Бајер Леверкузен, Јувентус, Монако, Базел, Манчестер сити и Шалке.

Фудбал 11.12.2014 | 20:00
ЛШ - анализа: Сви Нијемци у ''нокаут'' фази!

Као први из група међу 16 најбољих пласирали су се мадридски Атлетико и Реал, Монако, Борусија Дортмунд, Бајерн Минхен, Барселона, Челси и Порто, па ће они бити повлашћени приликом жреба у понедељак.

У Лигу Европе морају да се преселе Олимпијакос, Зенит, Ливерпул, Андерлехт, Рома, Ајакс, Спортинг и Атлетик Билбао.

Другу сезону заредом осмине финала домогла су се сва четири немачка представника, а занимљиво да је управо репрезентација Немачке између те две сезоне постала првак света.

Фудбалери Барселоне су 13. пут прошли групну фазу као први на табели, чиме су оборили рекорд, јер су то учинили једном више од љутог ривала Реал Мадрида. Такође, Лионел Меси је против ПСЖ-а дошао до 76. поготка у свим европским такмичењима, чиме је изједначио рекорд Раула Гонзалеса.

Занимљво да се Манчестер сити тек након последњег кола први пут нашао на једном од прва два места која воде у осмину финала - једном, али када је било најважније, а до карте за 16 најбољих дошао је победом над Ромом у гостима са 2:0.

Уједно, БАТЕ Борисов је оборио негативан рекорд примљених голова, који више није у власништву загребачког Динама и Нордсјиланда.

Коментари / 0

Оставите коментар