LŠ - analiza: Svi Nijemci u ''nokaut'' fazi!

U osmini finala Lige šampiona igraće Real, Borusija, Barselona, Bajern, PSŽ, Porto, Šahtjor, Čelsi, Atletiko Madrid, Arsenal, Bajer Leverkuzen, Juventus, Monako, Bazel, Mančester siti i Šalke.

Fudbal 11.12.2014 | 20:00
LŠ - analiza: Svi Nijemci u ''nokaut'' fazi!

Kao prvi iz grupa među 16 najboljih plasirali su se madridski Atletiko i Real, Monako, Borusija Dortmund, Bajern Minhen, Barselona, Čelsi i Porto, pa će oni biti povlašćeni prilikom žreba u ponedeljak.

U Ligu Evrope moraju da se presele Olimpijakos, Zenit, Liverpul, Anderleht, Roma, Ajaks, Sporting i Atletik Bilbao.

Drugu sezonu zaredom osmine finala domogla su se sva četiri nemačka predstavnika, a zanimljivo da je upravo reprezentacija Nemačke između te dve sezone postala prvak sveta.

Fudbaleri Barselone su 13. put prošli grupnu fazu kao prvi na tabeli, čime su oborili rekord, jer su to učinili jednom više od ljutog rivala Real Madrida. Takođe, Lionel Mesi je protiv PSŽ-a došao do 76. pogotka u svim evropskim takmičenjima, čime je izjednačio rekord Raula Gonzalesa.

Zanimljvo da se Mančester siti tek nakon poslednjeg kola prvi put našao na jednom od prva dva mesta koja vode u osminu finala - jednom, ali kada je bilo najvažnije, a do karte za 16 najboljih došao je pobedom nad Romom u gostima sa 2:0.

Ujedno, BATE Borisov je oborio negativan rekord primljenih golova, koji više nije u vlasništvu zagrebačkog Dinama i Nordsjilanda.

Komentari / 0

Ostavite komentar