Е, неће Нађ, већ Николић!

Група окупљена око Алберта Нађа представила је пројекат за оздрављење ФК Партизан. Кандидат те групе за председника је привредник Сретен Николић, који је био у клубу 90-их година. "Дуг Партизана је, колико ми знамо, 13,7 милиона евра".

Фудбал 11.12.2014 | 19:20
Е, неће Нађ, већ Николић!

"Партизан је болестан. Треба му лекар. Ови људи, које предводи господин Сретен (Николић) нуде предлог како га излечити. Али, хоћемо са свима којима је први интерес Партизан", овим речима је дијагностиковао проблем Партизана његов дугогодишњи бивши играч, потом и дугогодишњи функционер Алберт Нађ.

Нађ је до данас словио као кандидат за новог председника Партизана. Али... испоставило се да
кандидат за председника Партизана није Алберт Нађ, како је у недељу саопштио актуелни потпредседник клуба Миле Јовичић, већ привредник Сретен Николић, који је био у управи ФК Партизан током 90-их година.

"Тактика!", одговорио је Сретен Николић на новинарско питање да појасни зашто је та група изашла у јавност са информацијом да је Нађ кандидат.

Дакле, сада имамо првог и (за сада) јединог кандидата за новог председника ФК Партизан. Добро је да бар то знамо, јер се у Партизану најчешће ништа не зна. Тако је, рецимо, дуго најављивана изборна скупштина јуче померена са 16. на 23. децембар. Такође, у јавности се помињу још нека имена као кандидати за новог председника Партизана (Миле Јовичић и Зоран Поповић), али ништа још није званично.

Сретен Николић има мали проблем - да би неко био кандидат мора да буде члан Скупштине клуба, што он није. Али, верује да му нико неће правити проблем, тачније да ће то постатити и потом се и формално кандидовати.
"Ово није кандидовање за председника Партизана, већ за стечајног управника, јер према јавним документима дуг клуба сада износи 13,7 милиона евра", рекао је Николић.

У групи око некадашњег капитена и спортског директора Партизана је десетак привредника, који имају кредибилитет (из нафтне индустрије, банкарства...). Ко је још у тој групи не знамо, односно није откривено. Али, њихова имена знају чланови садашњег Управног одбора Партизана, који су, према речима Нађа, били не мало изненађени када им је саопштио да ће бити независног кандидата на изборима, а још више када су прочитали имена привредника који су се окупили око овог пројекта.

Оно што навијаче Партизана највише занима - како вратити дуг, како клуб извући из блокаде, како га спасити, или како то Нађ рече: "Партизан јесте остваривао резултате, али годинама уназад у њему је све труло". Он би то требало најбоље да зна, јер је и годинама на некој функцији у клубу.

Дакле, дуг. Према речима Сретена Николића, једини јавни податак о дугу је 13,7 милиона евра, а садашњи челници у Партизану ускратили су овој групи људи остала документа.

"Не бих се бавио проценама колики је стварни дуг. Једино што могу да кажем да бих ВОЛЕО да је 13,7 милиона евра. Дугује се менаџерима, запосленима, играчима, тренерима...", каже Николић.

А имате ли ви новца, ако победите на Скупштини клуба, да вратите дуг?

"Не, тај дуг се не може вратити краткорочно. То нико не може да санира краткорочно, осим ако не буде приватизација па неко дође у клуб са десетинама милиона евра. Оно што ми можемо одмах да обезбедимо су погодности за исплату неких заосталих плата, за одмрзавање рачуна клуба, који је сада блокиран... Да би се све вратило треба одређено време, бар три, четири године, то ће вам рећи сваки озбиљан привредник", каже он.

У овиој групи привредника је и Игор Симуновић, који је рекао да су већ добили банкарске гаранције да ће пројекат оздрављења Партизана бити финансијски испраћен.

О финансијским детаљима није било речи, осим да ће се проблем решавати у три фазе. Најпре треба да се реши акутни проблем око плата играча, одмрзавања рачуна, заосталих плата...

Ова група привредника се, према сопственом признању, окупила пре четири, пет месеци, и почела да ради на пројекту.

Коментари / 0

Оставите коментар