E, neće Nađ, već Nikolić!

Grupa okupljena oko Alberta Nađa predstavila je projekat za ozdravljenje FK Partizan. Kandidat te grupe za predsednika je privrednik Sreten Nikolić, koji je bio u klubu 90-ih godina. "Dug Partizana je, koliko mi znamo, 13,7 miliona evra".

Fudbal 11.12.2014 | 19:20
E, neće Nađ, već Nikolić!

"Partizan je bolestan. Treba mu lekar. Ovi ljudi, koje predvodi gospodin Sreten (Nikolić) nude predlog kako ga izlečiti. Ali, hoćemo sa svima kojima je prvi interes Partizan", ovim rečima je dijagnostikovao problem Partizana njegov dugogodišnji bivši igrač, potom i dugogodišnji funkcioner Albert Nađ.

Nađ je do danas slovio kao kandidat za novog predsednika Partizana. Ali... ispostavilo se da
kandidat za predsednika Partizana nije Albert Nađ, kako je u nedelju saopštio aktuelni potpredsednik kluba Mile Jovičić, već privrednik Sreten Nikolić, koji je bio u upravi FK Partizan tokom 90-ih godina.

"Taktika!", odgovorio je Sreten Nikolić na novinarsko pitanje da pojasni zašto je ta grupa izašla u javnost sa informacijom da je Nađ kandidat.

Dakle, sada imamo prvog i (za sada) jedinog kandidata za novog predsednika FK Partizan. Dobro je da bar to znamo, jer se u Partizanu najčešće ništa ne zna. Tako je, recimo, dugo najavljivana izborna skupština juče pomerena sa 16. na 23. decembar. Takođe, u javnosti se pominju još neka imena kao kandidati za novog predsednika Partizana (Mile Jovičić i Zoran Popović), ali ništa još nije zvanično.

Sreten Nikolić ima mali problem - da bi neko bio kandidat mora da bude član Skupštine kluba, što on nije. Ali, veruje da mu niko neće praviti problem, tačnije da će to postatiti i potom se i formalno kandidovati.
"Ovo nije kandidovanje za predsednika Partizana, već za stečajnog upravnika, jer prema javnim dokumentima dug kluba sada iznosi 13,7 miliona evra", rekao je Nikolić.

U grupi oko nekadašnjeg kapitena i sportskog direktora Partizana je desetak privrednika, koji imaju kredibilitet (iz naftne industrije, bankarstva...). Ko je još u toj grupi ne znamo, odnosno nije otkriveno. Ali, njihova imena znaju članovi sadašnjeg Upravnog odbora Partizana, koji su, prema rečima Nađa, bili ne malo iznenađeni kada im je saopštio da će biti nezavisnog kandidata na izborima, a još više kada su pročitali imena privrednika koji su se okupili oko ovog projekta.

Ono što navijače Partizana najviše zanima - kako vratiti dug, kako klub izvući iz blokade, kako ga spasiti, ili kako to Nađ reče: "Partizan jeste ostvarivao rezultate, ali godinama unazad u njemu je sve trulo". On bi to trebalo najbolje da zna, jer je i godinama na nekoj funkciji u klubu.

Dakle, dug. Prema rečima Sretena Nikolića, jedini javni podatak o dugu je 13,7 miliona evra, a sadašnji čelnici u Partizanu uskratili su ovoj grupi ljudi ostala dokumenta.

"Ne bih se bavio procenama koliki je stvarni dug. Jedino što mogu da kažem da bih VOLEO da je 13,7 miliona evra. Duguje se menadžerima, zaposlenima, igračima, trenerima...", kaže Nikolić.

A imate li vi novca, ako pobedite na Skupštini kluba, da vratite dug?

"Ne, taj dug se ne može vratiti kratkoročno. To niko ne može da sanira kratkoročno, osim ako ne bude privatizacija pa neko dođe u klub sa desetinama miliona evra. Ono što mi možemo odmah da obezbedimo su pogodnosti za isplatu nekih zaostalih plata, za odmrzavanje računa kluba, koji je sada blokiran... Da bi se sve vratilo treba određeno vreme, bar tri, četiri godine, to će vam reći svaki ozbiljan privrednik", kaže on.

U ovioj grupi privrednika je i Igor Simunović, koji je rekao da su već dobili bankarske garancije da će projekat ozdravljenja Partizana biti finansijski ispraćen.

O finansijskim detaljima nije bilo reči, osim da će se problem rešavati u tri faze. Najpre treba da se reši akutni problem oko plata igrača, odmrzavanja računa, zaostalih plata...

Ova grupa privrednika se, prema sopstvenom priznanju, okupila pre četiri, pet meseci, i počela da radi na projektu.

Komentari / 0

Ostavite komentar