Рукометашице Србије срамота послије Француске!

Репрезентативке и селектор Србије сложни у оцени да су на мечу против Француске на ЕП подбацили сви у свим сегментима игре и да што пре морају да се опораве до наредног меча са Словачком.

Остали спортови 11.12.2014 | 17:20
Рукометашице Србије срамота послије Француске!

Србија је у другом колу Европског првенства рукометашица доживела прави дебакл на мечу против Француске - 27:16, а најбољи податак колико је лоше играла је то да је за 30 минута у другом полувремену постигла тек три гола.

"Не знам шта да кажем, са оваквом игром не можемо у други круг, не можемо ни Словачку да победимо. Стварно ме је срамота после ове утакмице. Искрено", рекла је Катарина Томашевић, голман Србије.

И капитен репрезентације Србије Андреа Лекић била је разочарана.

"Ужас је био и напад и одбрана. Много техничких грешака... Тактика француске репрезентације са много излазака у одбрани нас је 'разорила', јер смо биле статичне у нападу. Изгубиле смо много лопти и тешко је било одбранити се", истакла је Лекић и нагласила да екипа до петка, и меча са Словачком, под хитно мора да се сабере.

Сања Дамњановић извинила се за игру коју је Србија приказала против Француске.

"Напад је био лош, наравно. Договориле смо се да добрим нападом морамо да их добијемо, а испоставило се да је наш највећи проблем кретња без лопте. Сваки пут када неко изађе на нашег бека, ми смо били у фаулу, што је њима одговарало. Одбрана и није била тако лоша у првом полувремену, колико је напад био катастрофалан", рекла је Дамњановићева и додала да у наредном мечу морају да одиграју на све или ништа..

Селектор Србије Саша Бошковић кривицу за пораз преузео је на себе.

"Мислим да се Француска добро спремила за нас. И када смо били у прилици да дамо гол, њихов голман је одлично бранио. Страшно смо лоше одиграли напад, лоше смо се кретали. Наш фокус је био на њиховој одбрани, знали смо како играју. Нисмо успели да нађемо то решење", рекао је Бошковић.

Селектор је додао да је екипа платила цех због бројних повреда, јер није одрадила ниједан тренинг у комплетном саставу.

"У првој утакмици са Црном Гором девојке су се пуно истрошиле. Наш циљ су Олимпијске игре у Рију и на оваквим утакмицама стално треба да извлачимо поуке. Ми само када смо спремни можемо да играмо добро, када смо неспремни, не можемо. Када смо прави тим, можемо сваког да победимо, а када нисмо, губимо сами од себе", рекао је Бошковић.

Репрезентација Србије, упркос томе што је доживела два пораза на Европском првенству, још има шансу да избори пласман у наредну рунду такмичења, уколико победи Словачку. Тај меч на програму је у петак од 20.15 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар