Rukometašice Srbije sramota poslije Francuske!

Reprezentativke i selektor Srbije složni u oceni da su na meču protiv Francuske na EP podbacili svi u svim segmentima igre i da što pre moraju da se oporave do narednog meča sa Slovačkom.

Ostali sportovi 11.12.2014 | 17:20
Rukometašice Srbije sramota poslije Francuske!

Srbija je u drugom kolu Evropskog prvenstva rukometašica doživela pravi debakl na meču protiv Francuske - 27:16, a najbolji podatak koliko je loše igrala je to da je za 30 minuta u drugom poluvremenu postigla tek tri gola.

"Ne znam šta da kažem, sa ovakvom igrom ne možemo u drugi krug, ne možemo ni Slovačku da pobedimo. Stvarno me je sramota posle ove utakmice. Iskreno", rekla je Katarina Tomašević, golman Srbije.

I kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić bila je razočarana.

"Užas je bio i napad i odbrana. Mnogo tehničkih grešaka... Taktika francuske reprezentacije sa mnogo izlazaka u odbrani nas je 'razorila', jer smo bile statične u napadu. Izgubile smo mnogo lopti i teško je bilo odbraniti se", istakla je Lekić i naglasila da ekipa do petka, i meča sa Slovačkom, pod hitno mora da se sabere.

Sanja Damnjanović izvinila se za igru koju je Srbija prikazala protiv Francuske.

"Napad je bio loš, naravno. Dogovorile smo se da dobrim napadom moramo da ih dobijemo, a ispostavilo se da je naš najveći problem kretnja bez lopte. Svaki put kada neko izađe na našeg beka, mi smo bili u faulu, što je njima odgovaralo. Odbrana i nije bila tako loša u prvom poluvremenu, koliko je napad bio katastrofalan", rekla je Damnjanovićeva i dodala da u narednom meču moraju da odigraju na sve ili ništa..

Selektor Srbije Saša Bošković krivicu za poraz preuzeo je na sebe.

"Mislim da se Francuska dobro spremila za nas. I kada smo bili u prilici da damo gol, njihov golman je odlično branio. Strašno smo loše odigrali napad, loše smo se kretali. Naš fokus je bio na njihovoj odbrani, znali smo kako igraju. Nismo uspeli da nađemo to rešenje", rekao je Bošković.

Selektor je dodao da je ekipa platila ceh zbog brojnih povreda, jer nije odradila nijedan trening u kompletnom sastavu.

"U prvoj utakmici sa Crnom Gorom devojke su se puno istrošile. Naš cilj su Olimpijske igre u Riju i na ovakvim utakmicama stalno treba da izvlačimo pouke. Mi samo kada smo spremni možemo da igramo dobro, kada smo nespremni, ne možemo. Kada smo pravi tim, možemo svakog da pobedimo, a kada nismo, gubimo sami od sebe", rekao je Bošković.

Reprezentacija Srbije, uprkos tome što je doživela dva poraza na Evropskom prvenstvu, još ima šansu da izbori plasman u narednu rundu takmičenja, ukoliko pobedi Slovačku. Taj meč na programu je u petak od 20.15 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar