Хапшења због крађе у Робним резервама

Четири лица ухапшена су због сумње да су злоупотребама у вези са складиштењем пшенице оштетили Дирекцију за робне резерве Србије за 270 милиона динара /2,2 милиона евра/, потврђено је Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Србија 11.12.2014 | 12:20
 Хапшења због крађе у Робним резервама

По налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапшени су одговорно лице привредног друштва "Мили млин" из Великог Градишта чији су иницијали Ј.Ф. /47/, бивша начелница Одјељења за урбанизам, комунално стамбене и имовинско правне послове у општини Велико Градиште, чији су иницијали З.Д. /44/.

Полиција је ухапсила и вишег контролора контролне куће "Југоинспект" Београд чији су иницијали В.С. /58/ из Београда и службено лице у Одјељењу за прехрамбене производе у Републичкој дирекцији за робне резерве чији су иницијали М.П. /59/ из Београда.

Сумња се да је Ј.Ф. као одговорно лице у предузећу "Мили млин", које је овлашћени складиштар меркантилне пшенице, власништво Републичких робних резерви, од 2008. до 2013. године, присвојила 10.000 тона меркантилне пшенице која је по уговорима њеном предузећу повјерена на чување и складиштење.

Осумњичена Ј.Ф. је у истом периоду наплаћивала и услуге складиштења пшенице за непостојеће смештајне капацитете и количине које нису биле на стању.

Осумњичени З.Д. и В.С. су сачинили документацију са неистинитом садржином и тако помогли Ј.Ф. да од Републичке дирекције за робне резерве добије на чување пшеницу у власништву Дирекције, у знатно већим количинама од реалних капацитета силоса.

Ухапшени М.П. је осумњичен да је као службено лице Одјељења за прехрамбене производе Републичке дирекције за робне резерве, упркос утврђеног мањка, приликом вршења контроле у октобру 2011. године наставио са овјеравањем фактура предузећа "Мили млин" за плаћање услуга складиштења.

Коментари / 0

Оставите коментар