Hapšenja zbog krađe u Robnim rezervama

Četiri lica uhapšena su zbog sumnje da su zloupotrebama u vezi sa skladištenjem pšenice oštetili Direkciju za robne rezerve Srbije za 270 miliona dinara /2,2 miliona evra/, potvrđeno je Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Srbija 11.12.2014 | 12:20
 Hapšenja zbog krađe u Robnim rezervama

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su odgovorno lice privrednog društva "Mili mlin" iz Velikog Gradišta čiji su inicijali J.F. /47/, bivša načelnica Odjeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove u opštini Veliko Gradište, čiji su inicijali Z.D. /44/.

Policija je uhapsila i višeg kontrolora kontrolne kuće "Jugoinspekt" Beograd čiji su inicijali V.S. /58/ iz Beograda i službeno lice u Odjeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve čiji su inicijali M.P. /59/ iz Beograda.

Sumnja se da je J.F. kao odgovorno lice u preduzeću "Mili mlin", koje je ovlašćeni skladištar merkantilne pšenice, vlasništvo Republičkih robnih rezervi, od 2008. do 2013. godine, prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice koja je po ugovorima njenom preduzeću povjerena na čuvanje i skladištenje.

Osumnjičena J.F. je u istom periodu naplaćivala i usluge skladištenja pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete i količine koje nisu bile na stanju.

Osumnjičeni Z.D. i V.S. su sačinili dokumentaciju sa neistinitom sadržinom i tako pomogli J.F. da od Republičke direkcije za robne rezerve dobije na čuvanje pšenicu u vlasništvu Direkcije, u znatno većim količinama od realnih kapaciteta silosa.

Uhapšeni M.P. je osumnjičen da je kao službeno lice Odjeljenja za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve, uprkos utvrđenog manjka, prilikom vršenja kontrole u oktobru 2011. godine nastavio sa ovjeravanjem faktura preduzeća "Mili mlin" za plaćanje usluga skladištenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar