Србац: Концерти и изложбе за болесну дјецу

На хуманитарном концерту фолклора који је одржан у србачком Дому културе на инуицијативу Културно-умјетничког друштва „Свети Сава“ из Граца прикупљене су 1682 марке од улазница за лечење осморо дјеце
оболеле од тешких болести из ове општине.

 

Република Српска 10.12.2014 | 16:37
Србац: Концерти и изложбе за болесну дјецу

Поред гостију из Граца, у програму су учествовали: КУД „Младост“ из Разбоја, „Славко Мандић“ из Лакташа, „Мотајички вез“ из Ситнеша и „Бели анђео“ из Српца.

-Није нам драго што се састајемо оваквим поводом, али смо срећни што можемо дати свој допринос овако племенитој акцији, као што је пружање помоћи у лијечењу болесне дјеце – казала је предсједница КУД-а „Свети Сава“ из Граца Гордана Дјаковић. Ово друштво које постоји 15 година и окупља око 100 чланова, редовно учествује у хуманитарним манифестацијама у Републици Српској и Србији. Углавном његује српске народне обичаје и традицију кроз пјесму и игру – наглашава Ђаковићева, преносећи их са
генерације на генерацију.

Прикупљени новац са концерта и корпа слаткиша за обољелу дјецу предат је србачком Црвеном крсту, који ће га заједно са средствима прикупљеним хуманитарним бројем 1416 до новогодишњих и божићних празника прослиједити породицама обољеле дјеце.

У хуманитарну акцију прикупљања средстава за лијечење осморо србачке дјеце оболеле од леукемије и других тешких болести, укључила се и бањалучка група „Лес Дамес“, које је прексиноћ приредила концерт озбиљне музике. Наступиле су умјетнице Виолета Вучић на гитари и Љубица Црнобрња на виолини.

Свој допринос дали су и ликовни умјетници Бањалучке регије. Двадесет њихових радова, донираних за лијечење дјеце, сутра ће се представити у изложбеном салону Дома културе под називом „Сликари болесној дјеци“ , која ће се отворити у 19 часова, и има продајни карактер. Организатор је Центар за културу и спорт Србац и НВО „Миленијум“ Србац.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 0

Оставите коментар