Srbac: Koncerti i izložbe za bolesnu djecu

Na humanitarnom koncertu folklora koji je održan u srbačkom Domu kulture na inuicijativu Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“ iz Graca prikupljene su 1682 marke od ulaznica za lečenje osmoro djece
obolele od teških bolesti iz ove opštine.

 

Republika Srpska 10.12.2014 | 16:37
Srbac: Koncerti i izložbe za bolesnu djecu

Pored gostiju iz Graca, u programu su učestvovali: KUD „Mladost“ iz Razboja, „Slavko Mandić“ iz Laktaša, „Motajički vez“ iz Sitneša i „Beli anđeo“ iz Srpca.

-Nije nam drago što se sastajemo ovakvim povodom, ali smo srećni što možemo dati svoj doprinos ovako plemenitoj akciji, kao što je pružanje pomoći u liječenju bolesne djece – kazala je predsjednica KUD-a „Sveti Sava“ iz Graca Gordana Djaković. Ovo društvo koje postoji 15 godina i okuplja oko 100 članova, redovno učestvuje u humanitarnim manifestacijama u Republici Srpskoj i Srbiji. Uglavnom njeguje srpske narodne običaje i tradiciju kroz pjesmu i igru – naglašava Đakovićeva, prenoseći ih sa
generacije na generaciju.

Prikupljeni novac sa koncerta i korpa slatkiša za oboljelu djecu predat je srbačkom Crvenom krstu, koji će ga zajedno sa sredstvima prikupljenim humanitarnim brojem 1416 do novogodišnjih i božićnih praznika proslijediti porodicama oboljele djece.

U humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za liječenje osmoro srbačke djece obolele od leukemije i drugih teških bolesti, uključila se i banjalučka grupa „Les Dames“, koje je preksinoć priredila koncert ozbiljne muzike. Nastupile su umjetnice Violeta Vučić na gitari i Ljubica Crnobrnja na violini.

Svoj doprinos dali su i likovni umjetnici Banjalučke regije. Dvadeset njihovih radova, doniranih za liječenje djece, sutra će se predstaviti u izložbenom salonu Doma kulture pod nazivom „Slikari bolesnoj djeci“ , koja će se otvoriti u 19 časova, i ima prodajni karakter. Organizator je Centar za kulturu i sport Srbac i NVO „Milenijum“ Srbac.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

Komentari / 0

Ostavite komentar