ЕЛ: Звезда у петак код браће у Пиреју

Црвена звезда Телеком у петак од 20.45 гостује Олимпијакосу, у својеврсној увертири за Топ 16 фазу Евролиге. Лазић и Тејић под упитником.

Кошарка 11.12.2014 | 08:40
ЕЛ: Звезда у петак код браће у Пиреју

Црвена звезда Телеком у петак од 20.45 гостује Олимпијакосу, у својеврсној увертири за Топ 16 фазу Евролиге. Лазић и Тејић под упитником.
Црвено-бели растерећено се припремају за пут у Атину, где ће у претпоследњем колу прве фазе елитног такмичења одмерити снаге са лидером Д групе.

Иако током јесени није блистао, Олимпијакос (7-1) је једини пораз доживео пре две недеље у Виторији од Лаборал Куће, док је Звезду (5-3) савладао у Комбанк арени сигурније него што говори резултат 57:62.

"Показали су своју снагу и квалитет, у тренутку када су променом тренера изазвали реакцију. То је био њихов најбољи меч ове сезоне и у домаћем првенству и у Евролиги", рекао је Дејан Радоњић на конференцији за новинаре у хали Пионир.

"О њиховом квалитету не би требало много причати, јер се зна шта су играчи Олимпијакоса урадили у каријерама. Поменимо само Спанулиса, једног од најбољих играча у Европи".

Пошто је Звезда победом у Валенсији осигурала пласман у Топ 16, питање је само са које позиције, меч у Пиреју биће "велика награда", како каже први тренер екипе.

"На нама је да меч у пуној дворани искористимо за стицање искуства и за школовање, против тако јаког противника, који је пролазак обезбедио прилично рано. Наравно, спортска мотивација је присутна, припремамо се као и за сваку другу утакмицу".

Радоњић је додао да након јутарњег тренинга у среду има одређених проблема.

"Тренутно се раде анализе и знаћемо за неколико сати да ли ће Лазић и Тејић моћи да играју и помогну нам да против Олимпијакоса направимо изненађење".

"Нису то проблеми које би требало посебно потенцирати. Надам се да се ради о пропратним стварима у жестоком ритму утакмица", завршио је Звездин стратег.

ПАРОВИ 9. КОЛА:

среда

Нептунас - Галатасарај 18.00

петак

Лаборал Кућа - Валенсија 20.30
Олимпијакос - Црвена звезда Телеком 20.45

ТАБЕЛА: Олимпијакос 7-1, Звезда 5-3, Лаборал 4-4, Галатасарај 3-5, Нептунас 3-5, Валенсија 2-6.

Коментари / 0

Оставите коментар