EL: Zvezda u petak kod braće u Pireju

Crvena zvezda Telekom u petak od 20.45 gostuje Olimpijakosu, u svojevrsnoj uvertiri za Top 16 fazu Evrolige. Lazić i Tejić pod upitnikom.

Košarka 11.12.2014 | 08:40
EL: Zvezda u petak kod braće u Pireju

Crvena zvezda Telekom u petak od 20.45 gostuje Olimpijakosu, u svojevrsnoj uvertiri za Top 16 fazu Evrolige. Lazić i Tejić pod upitnikom.
Crveno-beli rasterećeno se pripremaju za put u Atinu, gde će u pretposlednjem kolu prve faze elitnog takmičenja odmeriti snage sa liderom D grupe.

Iako tokom jeseni nije blistao, Olimpijakos (7-1) je jedini poraz doživeo pre dve nedelje u Vitoriji od Laboral Kuće, dok je Zvezdu (5-3) savladao u Kombank areni sigurnije nego što govori rezultat 57:62.

"Pokazali su svoju snagu i kvalitet, u trenutku kada su promenom trenera izazvali reakciju. To je bio njihov najbolji meč ove sezone i u domaćem prvenstvu i u Evroligi", rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

"O njihovom kvalitetu ne bi trebalo mnogo pričati, jer se zna šta su igrači Olimpijakosa uradili u karijerama. Pomenimo samo Spanulisa, jednog od najboljih igrača u Evropi".

Pošto je Zvezda pobedom u Valensiji osigurala plasman u Top 16, pitanje je samo sa koje pozicije, meč u Pireju biće "velika nagrada", kako kaže prvi trener ekipe.

"Na nama je da meč u punoj dvorani iskoristimo za sticanje iskustva i za školovanje, protiv tako jakog protivnika, koji je prolazak obezbedio prilično rano. Naravno, sportska motivacija je prisutna, pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu".

Radonjić je dodao da nakon jutarnjeg treninga u sredu ima određenih problema.

"Trenutno se rade analize i znaćemo za nekoliko sati da li će Lazić i Tejić moći da igraju i pomognu nam da protiv Olimpijakosa napravimo iznenađenje".

"Nisu to problemi koje bi trebalo posebno potencirati. Nadam se da se radi o propratnim stvarima u žestokom ritmu utakmica", završio je Zvezdin strateg.

PAROVI 9. KOLA:

sreda

Neptunas - Galatasaraj 18.00

petak

Laboral Kuća - Valensija 20.30
Olimpijakos - Crvena zvezda Telekom 20.45

TABELA: Olimpijakos 7-1, Zvezda 5-3, Laboral 4-4, Galatasaraj 3-5, Neptunas 3-5, Valensija 2-6.

Komentari / 0

Ostavite komentar