Аутомобил тужиоца послат на вјештачење

Тужилаштво БиХ затражило је стручно вјештачење аутомобила свог тужиоца Диане Кајмаковић на којем су пресјечени и откинути каблови који контролишу кочнице.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 12:18
Аутомобил тужиоца послат на вјештачење

- Чим буду готови налаз и мишљење, Тужилаштво ће јавности дати више информација - рекао је јуче портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.Ни директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић није могао да износи више информација о случају, за који се вјерује да је био покушај убиства Кајмаковићеве, уз образложење да очекује налазе вјештачења.

Кајмаковићева, која води предмет против највеће злочиначке организације у БиХ чији је вођа Зијад Турковић, и раније је била на мети напада и пријетњи, а јуче је изјавила да се осјећа угрожено, али да се "неће дати".Министар правде РС Горана Златковић истакла је да се мора повести више рачуна о заштити носилаца правосудних функција.

- Овај случај представља само једно упозорење да сваки тужилац и судија треба да имају заштиту. Кајмаковићева је од самог почетка предмета "Турковић" била изложена пријетњама - истакла је Златковићева.Аутомобил је власништво супруга Кајмаковићеве, Армина Кајмаковића, а њиме заједно иду на посао. Он је у понедјељак ујутро током вожње уочио да кочиони систем не ради и обавијестио Дирекцију за координацију полицијских тијела под чијом је Кајмаковићева заштитом, након чега је почела истрага.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар