Automobil tužioca poslat na vještačenje

Tužilaštvo BiH zatražilo je stručno vještačenje automobila svog tužioca Diane Kajmaković na kojem su presječeni i otkinuti kablovi koji kontrolišu kočnice.

Bosna i Hercegovina 10.12.2014 | 12:18
Automobil tužioca poslat na vještačenje

- Čim budu gotovi nalaz i mišljenje, Tužilaštvo će javnosti dati više informacija - rekao je juče portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.Ni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić nije mogao da iznosi više informacija o slučaju, za koji se vjeruje da je bio pokušaj ubistva Kajmakovićeve, uz obrazloženje da očekuje nalaze vještačenja.

Kajmakovićeva, koja vodi predmet protiv najveće zločinačke organizacije u BiH čiji je vođa Zijad Turković, i ranije je bila na meti napada i prijetnji, a juče je izjavila da se osjeća ugroženo, ali da se "neće dati".Ministar pravde RS Gorana Zlatković istakla je da se mora povesti više računa o zaštiti nosilaca pravosudnih funkcija.

- Ovaj slučaj predstavlja samo jedno upozorenje da svaki tužilac i sudija treba da imaju zaštitu. Kajmakovićeva je od samog početka predmeta "Turković" bila izložena prijetnjama - istakla je Zlatkovićeva.Automobil je vlasništvo supruga Kajmakovićeve, Armina Kajmakovića, a njime zajedno idu na posao. On je u ponedjeljak ujutro tokom vožnje uočio da kočioni sistem ne radi i obavijestio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela pod čijom je Kajmakovićeva zaštitom, nakon čega je počela istraga.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar