Депресија чешћа у прољеће и љето

Време божићних празника је према овом истраживању најмање депресивно у току године, а у стопу га прати Нова година.

Здравље 10.12.2014 | 08:24
Депресија чешћа у прољеће и љето

Супротно мишљењу да је време празника најдепресивније, "Гуглов индекс очаја", који је саставио Вашингтон Пост показује да се појмови депресија, тескоба, бол, стрес и умор највише "претражују" у пролеће и лето.

Претраживања показују да се тих пет појмова највише јављају у пролеће и лето и драстично се смањују за време празника, преносе електронски медији.

Време божићних празника је према овом истраживању најмање депресивно у току године, а у стопу га прати Нова година, док је најгори дан у прошлој години била једна среда у априлу.

Људи су депресивнији током недеље него преко викенда, а у читавој години уторци и среде изједначени су у битци за најгори дан. Тек након тога долазе понеђељак, па четвртак.

Када је реч о појединачним појмовима, бол и тескоба најчешће се јављају понедељком, стрес и депресија уторком, а умор средом.

Претраживања свих појмова нагло опадају пред викенд и поново се повећавају у недељу, а примећено је и да се разлике у односу седмице и викенда смањују у јулу.

У марту и априлу успони и падови између претраживања су доста већи.

Стручњаци кажу да су наведени резултати очекивани, јер завршетак лета људе чини депресивнијима у јесен, а у пролеће су за то заслужни дужи дани који поремете хемијску равнотежу у телу.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

11.12.2014 22:01

Изгледа да код нас стално среда а месец АПРИЛЛЛЛЛЛЛЛ.

ОДГОВОРИТЕ