Не држите мобилни у џепу

Електромагнетни таласи које емитују мобилни телефони нису нимало безазлени и негативно делују на нервни, ендокрини и репродуктивни систем.

Здравље 09.12.2014 | 08:17
Не држите мобилни у џепу

ЕЛЕКТРОМАГНЕТНИ таласи које емитују мобилни телефони нису нимало безазлени по здравље. Негативно делују на нервни систем, али и на ендокрини и репродуктивни, истичу руски лекари из „Лиге здравља нације“. Опасност се увећава и услед чињенице да се биолошки ефекат електромагнетног поља акумулира, због чега се последице испољавају одложено. И то у тренутку када већ настају дегенеративни процеси, разна хормонална обољења, али и леукемија или карцином мозга, упозорава др Николај Коноров.

Они су посебно опасни за децу и труднице у поодмаклој трудноћи. Зато се будућим мајкама саветује да разговоре скрате што је више могуће. Стручњаци истичу да би пауза између позива требало да траје најмање 15 минута и препоручују коришћење додатка „хандс фрее“.

Уз то, мобилни телефон треба да се прислони уз главу тек када се успостави веза, јер су зрачења највећа током бирања броја. И на крају, ова справа би требало да се држи у торби или руксаку, далеко од виталних органа, а никако у џепу.

Извор: Новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

васкрсија

10.12.2014 07:19

Наравно! Претпостављам, није га добро држати ни поред главе (а прилицно је и незгодно), тако да онда остаје поред срца у унутрасњем дзепу сакоа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

11.12.2014 21:51

Свашта:Прислонити га уз главу,тек кад се успостави веза.

ОДГОВОРИТЕ