Ванредна контрола у Бобар осигурању

Посебан надзорни тим Агенције за осигурање Републике Српске ушао је јутрос у Бобар осигурање Бијељина и почео ванредну контролу пословања, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 08.12.2014 | 14:23
Ванредна контрола у Бобар осигурању

Директорица Агенције Божана Шљивар званично нам је потврдила тачност ове информација.

„Да, данас смо почели ванредну контролу Бобар осигурање. У тиму су правник, актуар, финансијски специјалиста, „појачани“ са још неколико особа специјализованих за теренску контролу“, рекла је Шљивар за ЦАПИТАЛ.

У оквиру Агенције је још прошле седмице формирана посебна група која прати дешавања у Бобар осигурању.

Извјештај тима који је данас отишао у ванредну контролу се очекује до краја седмице, а од њихових налаза зависи и даљи потези Агенције.

„Предузели смо све потребне, законске, мјере како би се друштво стављањем под већи степен контроле стабилизовало, а не обрнуто“, каже Шљивар.

Према последњим подацима од 5. децембра које је Бобар осигурање доставила Агенцији све штете се, каже Шљивар, уредно исплаћују, али на терену ће ипак сви ови подаци бити провјерени.

На питање да ли слање ванредне контроле, док друштво тврди да уредно исплаћује штету, значи да Агенције сумња у тачност њихових извјештаја, Шљивар каже да би у оваквој ситуацији с обзиром на сва дешавања око Бобар групе, било би нелогично да Агенција не повуче овакве потезе и не провјери стварно стање.

„Не ради се уопште о неповјерењу у извјештаје. Да нешто није у реду већ би нам стизали и приговори осигураника, а у задњих шест мјесеци ниједан приговор нисмо добили на Бобар осигурање. Ово су ванредне контроле које увијек предузимамо у случају повећаног ризика“, каже Шљивар.

Она није хтјела коментарисати наше информације да је било смјена у управи Бобар осигурања, али је потврдила да је Агенције предузела још неке мјере које није могла открити.

„Агенција је о својим одлукама обавијестила Комисију за хартије од вриједности, Агенцију за банкарство РС и још неке институције, али заиста по закону не можемо и не смијемо откривати о чему се ради“ рекла је Шљивар позивајући се на члан 18.Закона о друштвима за осигурање који прописује да „сва лица која тренутно раде или која су била када радила за Агенцију РС, као и ревизори и стручњаци које ангажује Агенција РС, имају обавезу професионалне тајне. Ни један повјерљив податак који добију током извршавања својих дужности не може бити пренијет било којем лицу или органу, осим у укупном или кумулативном облику таквом да идентитет појединачног друштва за осигурање не може бити откривен“.

Кап Бор банке

Ванредна спољна контрола и друге мјере Агенције услиједиле су, након што је Бобар осигурању блокирано четири милиона КМ депозита и знатни износи на текућем рачуну у Бобар банци. Кап која је прелила чашу било је одлука сарајевске Бор банке да блокира милионе марака Бобар осигурања на основу њене гаранције за кредит од 9,5 милиона КМ другој фирме из Бобар групације, „Бобар Аутосемберија“ која не може уредно сервисирати кредит. Агенција је за банкарску мјеницу сазнала тек када ју је Бор банка активирала.

Извор: ЦАПИТАЛ.ба

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Снага Народа

08.12.2014 13:28

Прво хоће да прикрију трагове криминала, а онда ће да кажу: нисмо ништа нашли, или нашли амо неке ситнице због којих ће да одговара нека ситна боранија. Туго моја. На крају, питање: ко су па они

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

08.12.2014 13:30

Ово је исмијавање Компаније Бобар дусмана.Сад кад нема Гаврила све је нерегуларно а до јуце сте се сви сликали заједно И кезили у камере.Гдје је сад брат Баја. Брука СНСД-а и власти, нек Вас срам буде.Раскупусајте све лесинари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

08.12.2014 13:32

Ако "ванредна контрола" са искреним намјерама крене да провјерава пословање Бобар банке, размјере криминала које су се ту десиле, врло брзо ће да испливају на површину. Уколико они ту долазе по нечијој директиви са јасним задацима шта смију а шта не смију да дирају онда од тога неће бити ништа! Као што не очекујем никакве резулате од овога режимлије Шуваљевића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

08.12.2014 13:36

Срам Вас било на Гаврином гробу сте се заклињали и плакали а САД све нијемо посматрате.Стидите се и ВИ це те у црну земљу празних џепова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко бабић

08.12.2014 14:11

Бобар банка се од оснивања комотно могла звати: "продужена рука Милорада Додика и СНСД-а" за прљаве послове (финансирање избора, лично богаћење, финасирање лобиста, окрепљивање личности типа владика Григорије, Кустурица, усисавање свјежег новца Баје у "инвестиције" са Дјурићем, Мишковићем, јеврејима, Будом Станковићем и Милом Радишићем... Сви знају да такве работе постоје и у Електропривреди и Шумама и неким другим банкама, заправо свугдје гдје су директори диктаторови пиони(а гдје нису?) Месар није глуп. Потпуно је овладао јеврејским системом лихварења. Оснуј заједно. Он моћ а други капитал. Уништи основано, ортаке омаловажи, погуби, изолуј. Покупи новац и некретнине и на крају се на сва звона (путем медија на ухо слудјеног народа) појави као спасилац и државни добротвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

08.12.2014 14:46

Бобар је даво лову за кампању СНСД-у за изборе.За узврат сви аутобуси Бањалуцког аутопревоза(звао се тад тако)и сва возила јавних предузеца морала су код њих на техницки и регистрацију возила.Питајте Гаврановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

с.р

08.12.2014 14:49

Јел то Додик и Цвјанкова одма да срусе Бобар осигурање и банке цовјека који је био најбољи цовјек у Републици. Година нема какоје премино и одмах лопови да га унисте. Неце њихово вјецно бити и њих це неко да унисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВА

08.12.2014 14:50

САВО ШЕВАЉЕВИЋ ЈЕ ПОСЛАТ ОД ДОДИКА ДА ЗАТАШКА СТВАР ,ИНАЧЕ ЈЕДАН ОД ВОЂА СТЕЧАЈНЕ МАФИЈЕ,У КОЈОЈ СУ ДУШАН КОВАЋЕВИЋ МИРЈАНА ГОЛИЋ ТЕ НЕКЕ СУДИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага Народа

08.12.2014 15:02

Бато, Бог да му дусу прости, баји је морао плацати харац да би био кандидат за градонацелника Бијељине. То баја са свима ради па не видим сто би Бато био изузетак. Проблем измедју Бате и баје је нас тао кад су баја и Зоран Стевановиц бати узели посао на ТЕ Угљевик, и од тад је Бато пао у Бајину немилост. Мозда му је то помогло да умре. Ја разумијем вас који радите у Бобар групи, али схватите да Бато није би дзаба у СНСД и блиски бајин сардник. Видите да куди попут Милојка са овог поста знају детаље. Сад молите бога да баја спаси компанију ради себе, инаце оде све под лед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

08.12.2014 15:20

ЗА Саву, Потпуно у праву, ова Голићка је у Приједору уништила повјериоце отуђивши огромну количину новца од продаје Целпака. Још и дан данас се води стечај у Целпаку,већ десет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Милојко

08.12.2014 15:44

Милојко, свака цаст на коментари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

идиоти

08.12.2014 16:15

Да Бог да свее пропало мајку вам лоповскуу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоповии

08.12.2014 16:17

Дје су насее парее??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно је

08.12.2014 16:51

Бојим се да је сувише касно за било коју ванредну контролу, а камоли ове банке. Све нам је некако бице боље, није хтио, није имао намјеру, заврши у медијима и ништа. Ево некидан купих сланину, није била добро осушена, дођем код месара и покажем му је, а он ми каже: "Пропржи је мало и бице океј". Мислим, да бахатост и то све цемо лако, то је ужас. А о овоме немам ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ПАПЦИ

08.12.2014 17:33

ПА ПАПЦИ ЦЕ ТО СПАСИТИ ИЛИЈА И ВОЈИН. ЗОВИ ТЕ ИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд

08.12.2014 18:17

А ко је купио стан Милици Марковиц у Београду и засто? Е мој Бато на ста су те тјерали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 19:17

Нови вал униставања доказа,вец видјено у Балкан И банци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

08.12.2014 19:34

требао би да наплатим неке паре од осигурања бобар... Па како то сад ид ако их ликвидирају???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Гаврило

08.12.2014 19:44

Само вас посматрам

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.12.2014 19:45

Ако КРСМАНОВИЋ не буде у комисији,не признајем извјештај.Што се тиче политичара,тко је год имао штедњу,нака и изгуби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

08.12.2014 20:07

Шта вам вреди контрола, кад ништа нећете предузети против одговорних. Истинито, али још залосније и јадније шта радите са овим народом. Докле ће криминалци ходати слободно? Докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

08.12.2014 20:20

Ко има да наплати несто од бобара нека заборави или да цемо дици новац исто моземо заборавити, а сто се тице кредита то цете вратити небојте се, доце додо у харац, а ви мулци мулите и сутите, нека вас је.. како стигну, сто вас не бих јеб... кад сутите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

08.12.2014 20:56

Бице добро, није зивот један дан. Хвала Бати Бобару и покој му дуси. Овом народу је свеједно лајат на зиве и на мртве, а какав марод таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стипендиста Бобар осигурања

08.12.2014 21:13

Молим БН телевизију да додје до списка свих стпендиста Бобар компаније и направи једну тв емисију да мало ублази бол породици кпја све ово вјероватно теско.презивљава.Хвала вјерујем да це госп.Владо Трисиц имат материјал да направи едукативну емисију како би и други пеивредници моли урдит несто слицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле матиц

08.12.2014 21:13

Људи дрхцу за паре и посао а ови цуте...да је Бобар зив све би било у реду....гдје је агенција била за зивота и лани сад ударили по цијелој Бобар групи А сва књизења им у бобу имају паре а блокирани...25 година раде људи срамота ста су му урадили од зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган мали

08.12.2014 21:34

сад и да није тако како су писали ових задњх 10 дана.Да Бобар банка поново зазиви на неки нацин,сто казу васкрсне или осигурање које му је и направило милионе,оно никад висе неце бити исто као прије.Коце сад после свега осигурати ауто поготово скупље или оставити новац на стедњу у тој банци.Ето и њима додје крај.Није ми њих зао ни секунде,ал стварно зао ми само тих свих радника који це остати на улици.Људи ја њих знам од 93 године,а тог сестрица сто је сад ту гдје јесте,њега знам 30 година.Писали су по људима.Среца па не могу све паре бити њихове.Е сад додје враг по своје,у овом слуцају враг из Лактаса.Није онај умро без разлога,сад ми је јасно разлог његове смрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ноцобдија

08.12.2014 23:15

Кад цитам ове коментаре помислим да је Бато био постењацина а само нека ми неко објасни како је досао до толиког новца и уткуд у овој тајкунској странци да и њма није цинио доброцинство изхуманости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

09.12.2014 06:16

гДЕ ЈЕ САДА бАЈА? не појављује се да стане у заштиту компаније Бобар. срамно, доћи ће и њему и свим оним којим су ово урадили за Бату , крај, ваљда ће и одговарати пред судовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

10.12.2014 18:04

Цовјеце колики су они лопови кад их гледају тако строго у лоповској дрзави

ОДГОВОРИТЕ