У Сврљигу пет села без струје

Штаб за ванредне ситуације у Сврљигу прогласио је ванредну ситуацију у пет села те општине која већ читаву седмицу немају струју, објављено је на сајту те општине.

Србија 08.12.2014 | 14:17
У Сврљигу пет села без струје

Више од 400 мештана из пет села у околини Сврљига још није добило струју, тако да већ пет дана немају електричну енергију.

Шеф пословнице „Југоистока“ у Сврљигу Миодраг Виденовић изјавио је да је сада знатно боља ситуација јер су успели да смање број потрошача који немају струју.

- Имали смо 1.100 људи без струје, а сада је тај број смањен на 430 мештана.

- Око поднева смо прикључили село Околиште. Много нам је помогло што сам у суботу у помоћ дошле колеге из Ниша, Алексинца, Прокупља, Лесковца. Пирота, Врања, Владичиног Хана, Међутим, падала је киша у
целе суботе и то нам је створило додатне проблеме јер се опет направио лед на кабловима и гранама - напоменуо је он.

Он је додао да се нада да ће најкасније до сутра бити потпуно стабилизована испорука струје у свим селима у околини Сврљига.

Ванредна ситуација прогласена је јуче на седници штаба у селима Бучум, Тијовац, Луково, Манојлица, Бурдим, Околиште и Влахово, наводи се у саопштењу.

Са седнице Штаба се наводи да је невреме нанело велику штету пољопривредним добрима и имањима, као и домаћинствима због топљења замразивача.

Путеви до села у којима је проглашена ванредна ситуација су проходни, напомиње се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације у Сврљигу.



Коментари / 0

Оставите коментар