U Svrljigu pet sela bez struje

Štab za vanredne situacije u Svrljigu proglasio je vanrednu situaciju u pet sela te opštine koja već čitavu sedmicu nemaju struju, objavljeno je na sajtu te opštine.

Srbija 08.12.2014 | 14:17
U Svrljigu pet sela bez struje

Više od 400 meštana iz pet sela u okolini Svrljiga još nije dobilo struju, tako da već pet dana nemaju električnu energiju.

Šef poslovnice „Jugoistoka“ u Svrljigu Miodrag Videnović izjavio je da je sada znatno bolja situacija jer su uspeli da smanje broj potrošača koji nemaju struju.

- Imali smo 1.100 ljudi bez struje, a sada je taj broj smanjen na 430 meštana.

- Oko podneva smo priključili selo Okolište. Mnogo nam je pomoglo što sam u subotu u pomoć došle kolege iz Niša, Aleksinca, Prokuplja, Leskovca. Pirota, Vranja, Vladičinog Hana, Međutim, padala je kiša u
cele subote i to nam je stvorilo dodatne probleme jer se opet napravio led na kablovima i granama - napomenuo je on.

On je dodao da se nada da će najkasnije do sutra biti potpuno stabilizovana isporuka struje u svim selima u okolini Svrljiga.

Vanredna situacija proglasena je juče na sednici štaba u selima Bučum, Tijovac, Lukovo, Manojlica, Burdim, Okolište i Vlahovo, navodi se u saopštenju.

Sa sednice Štaba se navodi da je nevreme nanelo veliku štetu poljoprivrednim dobrima i imanjima, kao i domaćinstvima zbog topljenja zamrazivača.

Putevi do sela u kojima je proglašena vanredna situacija su prohodni, napominje se u saopštenju Štaba za vanredne situacije u Svrljigu.



Komentari / 0

Ostavite komentar