Путин се окренуо неоосманизму

Може председник Владимир Путин да објави да је Русија „присиљена” да се повуче из „Јужног тока” због одбијања ЕУ да подржи изградњу гасовода, али то овде није довољно.

Свијет 08.12.2014 | 20:10
Путин се окренуо неоосманизму

Ништа ови министри нису научили. Уместо да се одмах растрезне и суоче са по нас суровом истином да од „Јужног тока” нема ништа, они један за другим понављају исти молебан: није сигурно јер „Гаспром” није званично обавестио Србију.

Може председник Владимир Путин да објави да је Русија „присиљена” да се повуче из „Јужног тока” због одбијања ЕУ да подржи изградњу гасовода, али то овде није довољно. Може велики шеф „Гаспрома” Алексеј Милер да прогласи изненадну смрт пројекта на коме се радило осам година, али ни то српским министрима не делује уверљиво.

Као да је Русија Британија, па је могуће да парламент одбаци одлуку премијера о слању трупа у иностранство. Путин је Русија, и оно што он каже је закон.

Нема овде никакве замерке Москви. Путин је по ко зна који пут показао какав је прагмата и колико је спреман да брани интересе сопствене земље. Не занима га панславизам уколико је уноснији посао са неоосманизмом. Какве везе имају православље и ислам са гасом?

Све замерке иду на конто овдашње политике. Прво на ону која је из захвалности Русији за подршку „косовској ствари” пристала на неповољне уговоре око продаје НИС-а. Потом на ову која је дочекала да јој се Путин овако „захвали” што је, кличући да „никада” неће завести санкције Русији, прихватила да се замера ЕУ.

„Ниједна земља није Русији толико изашла у сусрет у вези са ’Јужним током’ као Србија”, пише „Франкфуртер алгемајне цајтунг”. И ниједна од седам чланица ЕУ заинтересованих за „Јужни ток” неће платити цену као Србија.

Да ли неком од српских политичара сада пада на памет да је Путин добро знао шта ће бити са „Јужним током” док је киснуо на октобарској паради одржаној у његову част?

Притиснути емотивном неверицом, министри једноставно не желе да се помире са истином. Ивица Дачић се и даље ,,нада договору”. Александар Антић, такође, чека да „време одговори”. Чак и Зорана Михајловић верује да ово није „коначан крај”.

„Није фер ово што ради ЕУ”, ламентира Милорад Додик придружујући се Путину, који је Бугарску и ЕУ оптужио за крах пројекта. Зар Бугарска није имала барем толико интереса за „Јужни ток” колико и Србија или Мађарска?

Суочени са циничним „саветом” да се Србија за евентуалне одштете обрати Бриселу, многи овде и даље неће да признају да није ЕУ својим чланицама „наметнула” нове услове за заустављање „Јужног тока”. Брисел је одавно захтевао да се „Гаспром” усклади са антимонополским прописима Трећег енергетског пакета ЕУ који ступа на снагу 1. јануара 2015.

За разлику од гасовода „Опал”, који води од „Северног тока” преко Немачке, Москва никада није планирала да „Јужни ток” гради по тим правилима нити је тражила да он буде изузет од правних норми ЕУ.

Биће да је „Јужни ток” од старта више коришћен као средство притиска, а мање као економски оправдан пројекат, који Русији под санкцијама постаје прескуп.

Нема овде криваца. Ни „дипломатске победе” ЕУ. Ни Путиновог пораза. Надвладали су интереси.

Србија је у „Јужни ток” досад уложила много наде, енергије и неких 30 милиона евра, али све ће се то некако надокнадити под условом да једном за свагда извуче поуку: с моћнима мораш да сарађујеш, али не мораш да им верујеш. Ти њих не можеш да изиграш, они тебе могу, да не трену. Не уноси емоције јер не само да ћеш изгубити новац већ ћеш остати разочаран.

Србија сада треба хладне главе да се усмери да из предстојећих процедура укидања важности међудржавног споразума о изградњи „Јужног тока” извуче барем нешто што је сувише олако даривала „пријатељу”, а не „партнеру”.

Извор: Политика

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

когде

08.12.2014 07:46

Цланак нема везецса стварносцу а аутор је недореценом и несувислом анализом покусао српском пукувда стави до знања као Путон се одрице Славена и пријатеља. Да аутор зна висе мало о политици коју води Путон односбо да је искрен онда не би ни сервирао овакве лоптице јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

08.12.2014 07:51

Руси би матер продали ако је то у њиховом интересу.Ми им слузимо само као орудје да додју до својих циљева као и 99-е.Само будале јос вјерују у Русе.ЕУ одмах.Република Српдка треба промјенити курс и окренути се западу.Да и ми мало нормално зивимо.Коме ваља Русија нека иде у Соци радити па да види љепоту.Ја бих на запад да радим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.12.2014 07:56

А људи каните се Русије. ЕУ је наса будућност а не Русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макијавели

08.12.2014 07:57

Свако има свој интерес. Једино га будала нема. Шта је интерес ових људи на Балкану? Завијање дан и ноћ и пишање уз вјетар. Ето, и ови људи имају свој интерес, нису будале, то је раја провикала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синан Зирић

08.12.2014 08:05

Ја сам муслиман из ФБИХ и макар морао стари крух и воду под мостом јести не бих подржао ЕУ и НАТО. За нас нема новца који су германски владари ЕУ предоредили за себе, ЈА НЕ ЖЕЛИМ бити РОБ Њемцима и Французима. Боље Руси и Турци па ето макар ништа боље не било и то у инат да Њемцима проради желучана киселина од муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНТИ РУС

08.12.2014 08:07

Ми из РС-а смо бескрајно захвални господину Путину јер нам је скинуо мрак са очију, колико нас је Баја залудио са Јужним потоком. Сав цех би ми платили а никакву корист не би имали. Хвала тијош једном драги Предсједниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

08.12.2014 08:13

ми сами @ па, неће ваљда Руси, зарад прозападне Србије и прозападне Републике Српске, скакати сама себи у стомак, ја знам да нама лично Русија није ништа помогла и никад и неће а на крају крајева јесмо ли заслужили, а теби ако се иде у ЕУ, па што не идеш шта чекашшш......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

08.12.2014 08:14

Да су Руси добри пријатељи и добра браћа живјели би и сарадјивали са њима Пољаци, Балтичке земље, Украјинци и све Православне земље из бившег Источног Блока.. Сви који су крушке с Русима јели запали су их само репови.. Кад це Србија коначно да схватити да је само пијун за за ударање контре западу а не пријатељ.. Сјетите се да је Путин послије параде у Београду вративши се у Русију заврну Гас за Србију, вјероватно из Братске захваности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

08.12.2014 08:16

Гледај само како непријатељи покушавају да забију клин између Руса и Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

алгол

08.12.2014 08:37

Увијек су Руси пребијали своје интересе преко српског народа на Балкану. Треба се сјетити 1812 и Букурестаског мира, кад је србија остављена на милост и немилост турској крволоцној војсци која је гусећи Први српски устанак готово уништила српски народ. Низ је таквих примјера кроз историју до комадања Југославије и бомбардовања Србије. Сад руски криминалци заједно са српским главоњом пљацкају и униставају РепубликуСрпску под маском патриотизма и панправославног јединства. Освјести се несретни српски народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

феферонка

08.12.2014 08:41

И амерички политичари иза којих стоји најкрупнији капитал (не само амерички) би бомбардовали Америку кад би неко имао довољно пара да то плати. То је тако. Све је у парама. Русима су потребне паре. Плин се мора продавати. Оном ко хоће да га купи. С друге стране, недостатак плина у неким земљама ЕУ ће изазвати нове унутрашње сукобе у тој истој ЕУ. Србија је небитна, преситна риба да би на њу ико озбиљније рачунао и ишта је питао. Глобализам је у свом пуном замаху.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

08.12.2014 08:51

Приједор@ очито пријатељу да ти појма немаш о националној структури Балтичких земаља и земаља истошног блока, гдје ти видиш ту православне земље, кад су скоро све исламске или католичке вјероисповјести сем Румуније, Бјелорусије и Молдавије, немој да лупаш, него се прихвати књиге да мало научиш...ево ти Балтичке земље Естонија, Латвија и Литва, ево ти Азијске Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Узбекистан, Туркменистан, ево ти Кавказ Грузија, Арменија и Азербајџан,Источноевропске- Украјина, Бјелорусија и Молдова, је ли ти можда Чеченија православна...учи прика учи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

08.12.2014 08:53

Казем ван бре,Путин воли само лову, која црна Србија а ми Онакав доцек бре за њега направисмо. !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

08.12.2014 08:59

Ево на Западу вас једва чекају да дођете. Сви су раширили руке да вас пригрле. Ту је и музика са свим звездама балканске естраде. Узмите се у памет. Зашто Швајцарцима не пада на памет улазак у ЕУ. Похапсите те ваше лопове, подигните привреду и не треба вам ЕУ. Зар не видите како су процвјетали Словенци, Хрвати, Румуни, Бугари и остала ситна буранија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

08.12.2014 09:10

Први свјетски Други свјетски Рати Рат Деведесети и Косово!!! Каква помоц? Даје србин се окрено деведесети ка њмацкој било би пуно ствари другаци!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 09:34

Па погледајте, окренете се према русима остаје вам народна кичма и СЛОБОДА. Окренете се према ЕУ нећете постојати као срби погледајте шта се десило са Словенијом да ли их еу игде признаје ил их пита за било шта не постоје нигдје исто хрвати чим су ушли у еу одмах прогласили банкрот државе јел и еу треба платит кирију ко за стан :) а што се тиче НАТО-а који ћемо клинац тамо бомбардовали нас а сад да им служимо укинули би нашу војну индустрију и морали би од њих куповати оружје које кошта 4x скупље. Ја живим у еу веч 9 година све је поскупјело а плата ко у Југи иста кафа рецимо кошта 2 еура пиво 3,5еура ја овде попијем 2 пива у Босни могу гајбу купит. Ал запамтите уђете у еу од Србије и срба нема ништа видите који притисак сад врше те Косово па Војводина република српска никад им нисмо били пријатељи и никад нећемо бит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

08.12.2014 09:34

Крајње реалан и тачан текст. Православље или ислам немају никакве везе са продајом гаса. Новац нема религију. У политици нема емоција ни љубави, него постоје само интереси. Што прије то схватимо биће нам боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

карамарко

08.12.2014 09:53

Портал ртвбн користи сасвим једноставну друштвену мустру: Дискусија се отвара васковићевом измишљотином која је написана језиком улице, а потом анонимни, нерегистровани учесници у дискусији, настављају са блаћењем личности коју је Васковић одредио као мету. Анонимност им омогућава да испоштују "норму" коју им поставља васковић! На тај начин стварају руљу која се иживљава на појединим личностима из политичког живота! Ваљда је зато Васковић добио пулицерову награду, а чудим се како је још није добио ртвбн. Знам да су Американци стварали културу своје нације помоћу штампе. Амерички народ је читао штампу широм Америке у којој су се преписивали текстови једни из других. А у том преписивању и јесте био штос, што је велика већина Американаца почела да прича о истим стварима и на исти начин. Тако су створили америчку културу. Да ли сада преко интернета покушавају да створе нову културу српске нације, овим силним копирањем васковића по сајтовима у Српској и у БиХ? Такво настојање има доста основа јер нове генерације у све већем броју користе инетернет за комуникацију и том приликом им се улива у главу васковићева прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

08.12.2014 10:40

паметном доста. овим договором са турцима прави се један баланс војно- политицки те економски не само на европском него и на свјетском нивоу .увјерен сам да це убрзо те двије велесиле потписати низ споразума који це помрсити рацуне западним моцницима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ентер тхе Матриx.

08.12.2014 10:41

`ми сами` браво! Добро си то написао, и то је зива истина, али на овим просторима владају `цхобанлук` и `приглавци,` а ако неко зели да зиви својим пецинским зивотом, онда нека изволи, нека буде и даље `цхобанин` неписмени до краја зивота, нека умре у биједи и глупостима. Русију уопсте не интересује овај дио овде као сто су РС. и БиХ. То су спекулације и празне прице, да народ као прица: Русија це помоци! НИКАД неце помоци и не интересује их ово, само вецина је овде толико заостала, да уопсте не треба ни писати нити прицати о њима, е такви нама коце будуцност. Да, зелимо у ЕУ и НАТО, а `цхобани` који прицају да не зеле то, ма нека иду до дјавола! Ипак: никако уразумити вецину `цхобана` на овим просторима. Е кад су стјупидни, нека и даље буду стјупидни, само сто даље од мене такви са брдовитих Босанских планина! фууј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈМО

08.12.2014 10:51

Ја незна гдје ти семберац зивис у ЕУ па платис пиво 3.5€,а ја гајбу за 8€ неконтам.За разлику од БиХ храна је два пута јефтинија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

08.12.2014 11:12

све земље бивсег СССР бјезе од Русије само Вуциц пркоси законима физике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиво

08.12.2014 11:21

"ЈМО" Гдј ти матере ти платис гајбу 8 еура? Бога ми ја сам дуго преко а јос нисам насао гајбу за 8 еура... Јесам паковање са 6 боца од 0,3.. Салу на страну... Ово неце на добро да изадје,ста год било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 11:22

Зивим у Аустрији у Клагенфурту у вечини локала је пиво 3-3,5еура једино ако не узимаш најефтиније пиво и у некој биртији ђе нико не залази е тамо је јефтиније а на каком лепом месту се тако врте цјене 3-3,5еур а два пива су 7еур а не 8€ 7€ је на грубо 14 марака за те паре мош нач у босни гајбу пива.А што се тиче хране цјене су ту ту једино ако не узимаш неко шкарт робу која је пред истеком рока е та јес јефтинија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.Семберац

08.12.2014 11:30

Семберац у којој то ти Европи радис??? Чуј плата као у Југи, плата у Европи је око 1500/1800€ јело и пице исте цијене а и гориво 1,1€.Овако је у Европи а дали је овако у бивсој Југи????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонyмус велики

08.12.2014 11:42

Европи је једини спас да се врати православљу,па као Нова Византија да влада светом.Све остало је краткорочна стратегија без будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило тило

08.12.2014 11:43

Јос би нас ови наговорили да узмемо Турску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 11:49

слушај ја сам у југи радијо на Јесенцама у жељезари ђе су биле плате међу нај јачим то можеш питати кога год ко је радијо у тој жељезари и била је плата одлична веч тад смо зарађивали око 2000 њемачких марака.Јело пиче исто ко и у босни??? незнам ђе узимате храну онда а гориво 1,1€ дај молим те непричај глупости гориво је 1,66€ разлика је минимална од пумпе до пумпе.А плата у европи 1800€ хахаха јес ако си горе веч неколико година питај у словенији колике су јим плате питај италијане ал обичну рају не неке мудоње који имају функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моке

08.12.2014 12:25

Лијепа Југа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 12:29

Ста то имају Грци,Бугари,Румуни,Хрвати,Словенци,Цеси,Словаци,Пољаци,Мадјари од ЕУ сем сто су западњацка теглеца марва и подруције за пласман разних роба и папрених кредитних аранзмана?Русија бар никада није убијала насу дјецу за разлику од сваба који сваких педесетак година убију и раселе милионе на Балкану.НИКАД У НАТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Семберац

08.12.2014 12:30

Ста лупетас? Ја сам у Бецу и гориво је 1,16 €...а кад ти не ваља ЕУ засто се не вратис у Семберију па лијепо сијес купус и пијес пиву по 0,8 марака???

ОДГОВОРИТЕ
Name

издаја

08.12.2014 12:34

"Издаде ме тиии, нисам се над'ооо. У љубав твоју, у љубав твоју ја сам вјеровао". Толико о дефинитивно једостраној љубави Срба према Русима. Драги Босанци и Херцеговци (јер друго несто и нисте) окрените се ЕУ, јер сте европљани и овдје зивите, а не у Русији или у Турској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Горана ВРС

08.12.2014 12:41

Брате ја сам у Бецу. И срецем те Румуне, Словаке...знас ста имају они за разлику од нас? Имају бураз папире ЕУ и кад немају ста радити у Румунији или Словацкој додју у Бец или било гдје и раде. Ми друзе моземо доци на три мјесеца и то ако радис, радис на црно. Мозес да мрзис Свабе колико хоцес али док не додјес и не видис како људи зиве зивис са предрасудама. Одговорио сам ти јер цијеним твоје писање и твоје ставове о свему. А вјероватно смо и у ВРС били негдје близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 13:16

"ре семберац" А у која доба дана је гориво 1,16 € јер знамо да у Аустрији цјена горива варира пуна цјена је 1,66 € а ако налетиш на јефтиније толико боље ал није стално иначе ја сам само изњео мишљење о ЕУ и Русији и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјера

08.12.2014 13:20

Новац је једина вјера гдје нема атеиста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајдо

08.12.2014 13:36

Е мој Семберац, ти би сједио у кафани и дзаба цуго хаха, па свуда ти је ваљда тако да ти је у бирцузу увијек скупље и тацно је то да плацас толико у кафани,3,3 ипо еврица али одес у Спаар нпр.узмес ту исту пиву за 70 центи(5 пива мјесто једна у бирцузу) па липо у парк или своју собу па удри....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 13:55

Шта је Путин предложио тада Београду у вези с Јужним током? Предложио је 10 милијарди руских инвестиција у српску привреду и три милијарде у српску армију. И шта даље бива? Александар Вучић одбија да потпише финални уговор о Јужном току. Вучић иде у Лондон и тамо то изјављује. И само што је Путин одлетео за Москву, Русија прети да ће смањити доток гаса за осам одсто. А у Србији се пушта информација да Русија смањује извоз гаса у Европу за осам одсто. Не, није било смањења извоза гаса у Европу. То је била реакција председника Русије на поступке те такозване проруске српске власти. Да подсетим само, кад су биле поплаве у Србији, ко је први дошао у помоћ? Наш МЧС. Спасли су више од 3.000 људи. Ко је слао стотине и стотине хиљада тона хуманитарне помоћи? Руси. Е, о томе спрски медији ћуте. Да ли је Европа помогла Србији? Није. Само се прича о неком кредиту од 300.000, али нема ништа од тога. Русија само даје конкретне предлоге о инвестицијама, па и у армију.Ето вам само дјелич о вашој европи уђемо у ЕУ оде косово за њим војводина па република српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мозда

08.12.2014 14:01

Ако ова 2 папка премијеркина, угледни посланици замоле Русе, мозда се предомисле, јер ко да одоли толиким ауторитетима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

профа

08.12.2014 14:27

“еу И запад” је пут у пропаст,они нас нису уништили у свим ратовима које су против нас водили,а то им је био циљ,само у Ис.рату побили су трећину становништва Србије.сада су променили тактику,економски су нас довели у зависност од њих и све више нас задужују,земљу нам распарчавају,омладина одлази,терају на с да прихватимо нешто што никад нико у нашој историји не би урадио,да се одрекнемо Косова и да уведемо санкције нашој браћи Русима.понижавају нас дивљачки,осећам лично гадост због тога,тонемо у понижење све више,једино нам је остала нада у Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Семберац

08.12.2014 14:42

Пријатељу да ти одес у Соци да радис?Ста цес у тој злој Европи.Отидји у мајку Русију па цес да радис пола године без долара и онда просити да се вратис куци.И гориво на Јет-у је увјек исте цијене.А пиве увјек има на акцијама.Ево сад отидји у еуро Спар и купис по пола еврица визебурга па оплети у стану.У ствари данас нам је празник у Аустрији,сутра отидји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин бл

08.12.2014 14:59

Кад се овакав текст појавио у тредиционално "проруској" ПОЛИТИЦИ, онда знате колико је сати. Волим ја руски народ и Русију али не волим стаљинистицки Кремљ и њихове аутократе и олигархе. За њих је Србија објекат и ниста висе, Србију треба искористити за подривање ЕУ и онда одбацити као подерану крпу.. Вријеме је за промјену спољне политике. Љубав према руском народу неце нестати само це нестати сервилност према кремљанским бирократама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 15:41

"ре семберац" Не причам ја теби колика је цјена у трговинама. Зар ти кад одеш у Босну одеш у продавницу купиш пиве и сједиш кучи и пијеш ил рађе одеш негдјее у ресторан ил башту па се дружиш и пијуцкаш. Не казем ја да код куче не попијем ал разуми шта оћу да кажем, Дзаба ти таква Европа кад зарађујеш 1800 € а идеш по акцијама куповат пиво и храну да преживиш, у чему је ствар онда. Ето празник и све затворено хаха а код куче раде 24 сата. СЛОБОДА разуми једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешко

08.12.2014 16:12

Живјело православље и братски руски народ,и руске паре које одоше Турцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фебо

08.12.2014 16:53

Нас и Руса 300 милиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

а ста хоцете

08.12.2014 17:08

Хоцете у Европу а да имате гас из Русије који Европа неце. Није Русија крива сто нема Јузног тока вец васи спонзори из Брисела њих питајте ста цете сад. Нек вам плате одстету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми

08.12.2014 17:22

А Срби као позудани савезници. 48. смо пљунули и на Русе и на себе. Дрази нам је био Броз него СССР. Од Руса би паре и Јузни ток а да се намигујемо са западом! Тако раде проституке. Ако хоцете да примјер искреног савезника то вам је Сирија на целу са Асадом. Одувјек су били искрени пријатељи Русима и то се није заборавило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАСЛУГА

08.12.2014 17:29

Нама Србима је мало и 1000 година да схватимо своју позицију у Европи.Сва Европа у једну страну а Срби на другу страну,забога ,да нам се браца по вјери не наљуте.Зато патимо и патицемо кад смо луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

08.12.2014 18:08

Просао сам ја комплетну западну Европу и видио огромне индустриске комплексе, милионе дунума обрадјене земље, несхватљиво велике фарме домацих зивотиња. Једнако тако продјох и кроз дрзаве истоцне ЕУ те видјех огромне индустриске комплексе зарасле у коров, милијарде дунума обрадивог земљиста на ком расте амброзија и црни трн а нигдје ни говеда да пасе на ливади. Засто нама прицају да је будуцност у малим и средњим предузецима док своје привредне гиганте развијају и сире? Засто свабе нису забраниле изградњу сјеверног тока који је покретац индустријализације када се толико гаде на руске паре и руски плин? Драга господо јефтина енергија, моцна индустрија а скупа енергија је пропаст за индустрију. СВАБАМА НИЈЕ ПОТРЕБНА ИНДУСТРИЈСКИ ЈАКА ИСТОЦНА ЕВРОПА, ЊИМА ТРЕБА ТРЗИСТЕ ЗА ЊИХОВУ РОБУ,ПРИРОДНИ РЕСУРСИ ТЕ ТЕГЛЕЦА МАРВА А СВЕ СУ ДОБИЛИ У ОВИМ ВАЗАЛСКИМ ДРЗАВИЦАМА КОЈЕ ПОТРЦАСЕ У ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокуз

08.12.2014 18:13

Србија до Токија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јохннy стула

08.12.2014 18:25

Виц дана: Цуо додик за обуставу јузног тока и одмах у паници зове Путина: "Предсједнице...ста ја сад ово...ста сте ми били обецали...ја стварно незнам..... Одговори Путин онако заргонски, високим тоном: "Јесам ти га схукнооо...еееее"

ОДГОВОРИТЕ
Name

громовник

08.12.2014 19:31

Путин је бог код њега нема преговора сто рекне тако је. ЕУ је Њемацка политика хоце цитавим свијетом влада нису могли ратом па хоце политиком, ал никад неце успјет. зивио Путин

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.12.2014 19:35

У Пољској, Балтичким и Украјини и нема толико православаца, јер, да их је било остали би при Русији, а не отишли у НАТО. Пре 100 година, Француска и Енглеска су биле савезнице, а 1994 и 1999 бомбардују СРПСКУ и СРБИЈУ. Ко је коме пријатељ данас? ПОШТЕНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

напацени

08.12.2014 19:46

Спомиње те југу добра вам сада онај ко подрзава запад они су му и растурили југу мисле да могу и русију ал им неиде за руком ударају на тврдо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари мој

08.12.2014 20:51

Путин је човјек који штити свој народ на најбољи могући начин, све остало је пропаганда против њега ! Лично мислим да повлачи најбоље могуће потезе,а да не пређе границу пристојности !Жив и здрав био људино !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЈ

08.12.2014 21:14

Када нам Руси 1999-те нису помогли и спречили Нато бомбардовање,.....шта друго можемо очекивати????

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БЈ

08.12.2014 21:48

криви ти Руси што нису спријечили а исправан ти запад који те бомбардовао..... Е туго моја

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ове лазове

08.12.2014 22:40

Лазовцине пиво у кафани у Аустрији коста измедју 3,5 и 4€ . У продавници гајба кошта нормална цијенаод 15-18€ има и оног отпада који пију поједини од 10€ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

08.12.2014 22:41

СССРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко за семберца

09.12.2014 08:17

Ако си за 9 година у ЕУ дошао до 1800 € плате, бјежи назад у Семберију. Ја сам радио неколико година у Њемачкој, задњих 9 сам у Канади. Након 6 мјесеци зарађивао сам 8000-10000 марака мјесечно. Сада у Канади иде и до 15.000 марака, без пореза 12.000. Никакве канцеларије ни чуда, грађевина... Рецепт за успјех; Мани се "својих", ради поштено, не обећавај превише, и НЕ ЛАЖИ МУШТЕРИЈЕ! Не покушавам да се хвалим, али све је истина. Немам Титине навике, не брине ме је ли 4, или 5 сати... посао се заврши на вријеме. Не интересује ме шта је ко рекао или урадио, немам времена за трачеве. Бринем се за своје родитеље, школујем сестру... НЕ ПИЈУЦКАМ ПИВУ! Не треба ми пива, не бојим се никога тријезан. Овде наш народ или има (ради поштено), или нема ништа (скупља зјале и гледа да се склони у крај) Кукају на посао 10 година, умјесто да ПРОМИЈЕНЕ!!!! Наша једина болест је ЛИЈЕНОСТ!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гасупотоку

09.12.2014 14:11

Алгол шта оно би у првом свјетском рату, неки људи не виде даље од 1 €.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

09.12.2014 17:50

Русија и кепец који лосе глуми Дзејмс Бонда. Русија је само саргарепа за црквене мисеве, а колико то људи са Балкана ради у тој је..ној рупцаги а колико по земљама ЕУ. То да је толико добро до сада би било 100 000 људи по Русији на привременом раду. Еееее заборавио сам, сезона је једино поцела са оном багром сто је исла да ратује у Украјину, е једино балканаци могу ту радити, а мислим да нас то не занима јер смо се бас тога и нагледали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гасовода неце бити...

09.12.2014 18:46

...је тема текста и цовек објасњава,додусе мало на свој нацин,засто неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац за славка

09.12.2014 20:10

Де ми реци где си у Њемачкој зарађиво 5000€ на грађевини и то након 6 мјесеци?? Ја нисам реко да зарађујем 1800€ то је онај момак написо да се у ЕУ зарађује 1500/1800€ написо си и да сад зарађујеш 15000 марака а без пореза 12000 па јел није логично ако неплатиш порез да више зарађујеш а не мање изгледа те рачуница зеза. А то што се не бојиш никог трјезан то значи ми који пијуцкамо ми се као бојимо или како, а и ако имаш такав посао као што кажеш, "кућа-посо-посо куча" дзаба ти и 30000 да зарађујеш кад не знаш уживати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

10.12.2014 07:03

Има она народна : Кога су Руси бранили и Грци ранили???? Али сада је ово Нова Русија, Русија која зна шта хоће?Зна Европа добро у шта се увлачи, али зато сада бата Руси ће градити према Турској и Африци и Азијским земљама. Тако да ни Србија ни Република Српска нису им у интересу.Европу држи још мало Њемачк , али неће ни она дуго и она тражи алтернативу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Славко

10.12.2014 16:41

Бабине Бајке, где си зарадјиво, 10 000 Марака у Њемацкој? Мој стари радио у Њемацкој у једној јакој творници дјелова за аутоиндустрију. Знао је радити по 300 сати мјесецно - израцунај себи колико ти је то на дан - и није зарадјиво 10 000 КМ. (Са 35 година радног стаза у фирми која прави 15 милијарде € годисње промета.)

ОДГОВОРИТЕ