Човић: Не стајемо у Топ 16!

Први човек црвено-белих каже да се његов клуб неће задовољити пласманом међу 16 најбољих клубова у Европи, али и да еуфорије не сме да буде због успеха.

Кошарка 06.12.2014 | 22:00
Човић: Не стајемо у Топ 16!

Председник Црвене звезде Небојша Човић не жели да екипа у Топ 16 фази буде само учесник већ и да се бори за "нешто више".

"Веома сам срећан због пласмана у Топ16 фазу и поносан начином који је тај фантастичан резултат остварен. Честитам играчима и стручном штабу на великој победи, свему оном што су до сада приказали у Евролиги као и чињеници да ће Звезда после више од 40 година поново бити у 16 најбољих тимова Европе", рекао је Човић за клупски сајт.

Човић је истакао да свима мора да буде јасно да ће у наредној фази Евролиге бити "изузетно тешко", али да је сигуран да се екипа ниједног тренутка неће предавати.

"Не желимо да будемо само учесници, већ желимо да се боримо за нешто више. Бићу задовољан ако тим, као и до сада, у свим мечевима буде пружао максимум, а видећемо докле то може да нас доведе", казао је он.

Човић је навео да све похвале заслужује стручни штаб предвођен тренером Дејаном Радоњићем "који је успео да створи снажан колектив што се препознаје из утакмице у утакмицу".

"Направљена је одлична селекција, улоге у тиму су беспрекорно подељене, а екипа на терену делује да у сваком тренутку јасно зна шта жели. Све то је последица великог труда и посвећености послу, али и континуитета у раду", казао је Човић.

Он је додао да је то успех и свих чланова управе и менаџмента који "улажу велики труд", а посебно се захвалио спонзорима, за које је рекао да очекује да и у будућности наставе да помажу.

Први човек црвено-белих је казао да Звезда из године у годину бележи очигледан напредак и да пласман у наредну фазу Евролиге не сме да доведе до било каквог опуштања.

"Звезда иде својим путем, остварују се пројектовани циљеви, али ове победе и добри резултати не смеју да нас доведу у стање еуфорије. Пред нама је још много утакмица, много изазова и још много циљева које желимо да остваримо", казао је Човић.

Звезда је два кола пре краја прве фазе Евролиге обезбедила пласман у Топ16 фазу, а до почетка те рунде састаће се још са Олимпијакосом и Лаборал Кућом.

Коментари / 0

Оставите коментар