Čović: Ne stajemo u Top 16!

Prvi čovek crveno-belih kaže da se njegov klub neće zadovoljiti plasmanom među 16 najboljih klubova u Evropi, ali i da euforije ne sme da bude zbog uspeha.

Košarka 06.12.2014 | 22:00
Čović: Ne stajemo u Top 16!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ne želi da ekipa u Top 16 fazi bude samo učesnik već i da se bori za "nešto više".

"Veoma sam srećan zbog plasmana u Top16 fazu i ponosan načinom koji je taj fantastičan rezultat ostvaren. Čestitam igračima i stručnom štabu na velikoj pobedi, svemu onom što su do sada prikazali u Evroligi kao i činjenici da će Zvezda posle više od 40 godina ponovo biti u 16 najboljih timova Evrope", rekao je Čović za klupski sajt.

Čović je istakao da svima mora da bude jasno da će u narednoj fazi Evrolige biti "izuzetno teško", ali da je siguran da se ekipa nijednog trenutka neće predavati.

"Ne želimo da budemo samo učesnici, već želimo da se borimo za nešto više. Biću zadovoljan ako tim, kao i do sada, u svim mečevima bude pružao maksimum, a videćemo dokle to može da nas dovede", kazao je on.

Čović je naveo da sve pohvale zaslužuje stručni štab predvođen trenerom Dejanom Radonjićem "koji je uspeo da stvori snažan kolektiv što se prepoznaje iz utakmice u utakmicu".

"Napravljena je odlična selekcija, uloge u timu su besprekorno podeljene, a ekipa na terenu deluje da u svakom trenutku jasno zna šta želi. Sve to je posledica velikog truda i posvećenosti poslu, ali i kontinuiteta u radu", kazao je Čović.

On je dodao da je to uspeh i svih članova uprave i menadžmenta koji "ulažu veliki trud", a posebno se zahvalio sponzorima, za koje je rekao da očekuje da i u budućnosti nastave da pomažu.

Prvi čovek crveno-belih je kazao da Zvezda iz godine u godinu beleži očigledan napredak i da plasman u narednu fazu Evrolige ne sme da dovede do bilo kakvog opuštanja.

"Zvezda ide svojim putem, ostvaruju se projektovani ciljevi, ali ove pobede i dobri rezultati ne smeju da nas dovedu u stanje euforije. Pred nama je još mnogo utakmica, mnogo izazova i još mnogo ciljeva koje želimo da ostvarimo", kazao je Čović.

Zvezda je dva kola pre kraja prve faze Evrolige obezbedila plasman u Top16 fazu, a do početka te runde sastaće se još sa Olimpijakosom i Laboral Kućom.

Komentari / 0

Ostavite komentar