Ствари које сигурно не знате о Вељи Стјепановићу

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић освојио је јуче бронзану медаљу у дисциплини 400 метара слободно на Првенству света у малим базенима у Дохи. Ми вам представљамо пет ствари које можда нисте знали о Вељи. Али, сигурно знате да је освојио две златне медаље у дисциплинама 200 и 400 метара слободним стилом на Европском првенству.

Остали спортови 06.12.2014 | 23:40
Ствари које сигурно не знате о Вељи Стјепановићу

СА 12 ГОДИНА ПРВА НАГРАДА
Веља је почео да се бави пливањем са шест година, а са 12 је почела његова сарадња са тренером Крисом Тајдијем.

- Са 12 година сам отишао у Енглеску на прво такмичење са Крисом и добио награду за најбољег дечака у том узрасту. Тада ми је Крис рекао да могу да будем заиста добар ако се томе посветим - рекао је Веља.

СРБИЈА У СРЦУ
Стјепановић је рођен у Абу Дабију, а његови родитељи су пореклом из Ченгића, места код Бијељине.

- Србија је одувек била моја земља. Одувек сам знао да ћу пливати само за Србију, за земљу коју волим. Само једном су ме то питали и никада више. Ја сам Србин и то је било пресудно да одбијем и понуду Емирата. Не размишљам о материјалној страни те одлуке. Једноставно, волим да се такмичим под српском заставом - казао је Стјепановић у једном интервјуу за НИН.

ДЕВОЈКА ЏЕСИКА
За девојке које се надају да је Веља слободан, немамо охрабрујућу вест. Наш Веља је већ неколико година заљубљен и у вези са Џесиком из Јужноафричке Републике.

Пливач је недавно изјавио да Џесика потпуно разуме све његове обавезе, јер је и она тренирала пливање. Њена подршка и разумевање су му немерљиви.

КАКО СЕ ЗАБАВЉА
Воли да слуша “Аеросмит”, “Бон Џови”, “Скорпионс”, да гледа "Доктора Хауса" и игра видео игрице. Често је на Фејсбуку и Твитеру.

ШТА ВЕЉА ЈЕДЕ
Вељино омиљено јело је јагњетина испод сача, али признао је да га ретко једе, јер му пливање то не дозвољава.

До два злата на Европском шампионату као и увек спремао се уз мајчину кухињу, која га буди у пола пет и даје му банана шејк.

Наш пливач има седам оброка дневно. Воли да једе све и дневно уноси од 4.000 до 4.500 калорија, што је и нормално с обзиром на његову висину и тежину и захтевност тренинга.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хео

07.12.2014 00:15

Свака цаст децко. И поред толиких трофеја јос се нико од корумпираних злоцинаца и ратних профитера из РС није сјетио да угости насег Велимира, да га награди нецим, да искористи његово знање и искуство. Али зато предсједник редовно угосцава Цецу Разнатовиц, разне корумпиране попове,разне убице и ратне профитере. Предсједник се боји сваког ко је успјесан и ко има сколу.

ОДГОВОРИТЕ